Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJC Comunicat de presa - 31.05.2010

ro

31 May, 2010 22:51 1369 Marime text

Astăzi 31 mai 2010, 7.402 elevi au susţinut primele două e valuări din cadrul probei C a examenului de Bacalaureat: proba de înţelegere a unu text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreia au fost evaluate competenţele elevilor privind receptarea textului audiat şi proba scrisă, cu durata de 90 de minute, în cadrul căreia au fost evaluate competenţele privind receptarea textului citit şi producerea de mesaje scrise. Proba scrisă a fost structurată pe două părţi: prima parte conţinea două texte (la alegere, în funcţie de gradul de dificultate), iar partea a doua solicita candidatului să redacteze unul sau două texte (un text de dimensiuni reduse, cu grad scăzut de dificultate, bazat pe o cerinţă de nivel A1-A2 sau un text mai amplu, având un grad de dificultate mai ridicat, bazat pe o cerinţă de nivel B1-B2).

Susţinerea probei orale pentru limbile de circulaţie internaţională va avea loc începând cu ora 9.00, conform următorului grafic: 1-3 iunie 2010 - limba engleză, 2-4 iunie 2010 - limba franceză, 2 -3 iunie - limba italiană şi spaniolă, 3-4 iunie 2010 - limba germană, 4 iunie - limba portugheză şi rusă.

Proba orală, cu durata de 10-15 minute, pentru fiecare candidat, conţine câte trei întrebări de dificultate progresivă, pe baza cărora comisia de evluare stabileşte încadrarea candidatului în unul dintre nivelurile A1-B2 , atât pentru competenţa de producere de mesaje orale, cât şi pentru competenţa de interacţiune orală.

La nivelul judeţului Constanţa au absentat 227 de elevi, dintre care 4 elevi au primit aprobări de la MECTS pentru a susţine în data de 3 iunie 2010 proba C a examenului de Bacalaureat.

Conform situaţiilor transmise în data de 31 mai 2010, de către preşedinţii comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ, 311 elevi au solicitat echivalarea rezultatelor obţinute la examenele cu recunoaştere internaţională (Limba engleză: FCE, IELTS, CPE, BEC, TOEFL, LCCI, CAE, Limba franceză: DELF, Limba spaniolă: DELE, Limba germană: DSD, ZDJ şi Limba italiană: CELI) şi 54 de elevi, din seriile anterioare, au solicitat echivalarea probei orale cu proba C.

Referitor la participarea de astăzi la grevă, procentul de aderare a cadrelor didactice la această formă de protest a fost 10, 22.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2010, art. 21 (2) Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice si digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.

31/5/2010
Inspector şcolar general,
Elena BUHAIEV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii