Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niciun incident la evaluarea naţională

ro

22 Jun, 2015 16:32 1221 Marime text
Luni, 22 iunie a.c.,  5.613  absolvenți de clasa a VIII-a (5.611 din serie curentă și 2 din serie precedentă) au susținut prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română. În centrele de examen  au funcţionat camerele de supraveghere video și audio şi nu s-a înregistrat niciun incident.

Subiectul de la proba de Limba și literatura română a fost elaborat în cadrul Centrului Național de Evaluare si Examinare, ținându-se  seama de următoarele cerințe: formulare  clară, precisă și în strictă concordanță cu programa pentru Evaluarea Națională și nivel mediu de dificultate. Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare si de notare, în cadrul centrului zonal de evaluare, de doi profesori evaluatori, selecționați  din alte unități școlare decât cele din care provin candidații  arondați centrelor.

Următoarea probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00 și, în aceeaşi zi, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii