Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:48 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de coasta

ro

15 Apr, 2014 14:50 760 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 2.000 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche 1.870 pachete cu ţigarete netimbrate, ascunse într-un autocar ce efectuează curse între Turcia şi România, pe care şoferul intenţiona să le introducă ilegal în ţară.
De asemenea, în municipiul Constanţa au fost identificate trei persoane care încercau să comercializeze fără documente legale 191 pachete cu ţigarete netimbrate.
 
● În data de 14.04.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat în P.T.F. Vama Veche, în baza unei informaţii, controlul amănunţit al unui autocar, condus de un cetăţean turc, ce efectuează curse între România şi Turcia.
În urma controlului au fost găsite 1.870 pachete cu ţigarete netimbrate marca Ashima, ascunse în locuri special amenajate în sistemul de climatizare al autocarului, pe care conducătorul auto a încercat să le introducă ilegal în ţară.
Totodată, în interiorul autocarului au mai fost descoperite 459 articole de încălţăminte (359 perechi tenişi şi 100 perechi papuci plajă), bunuri susceptibile a fi contrafăcute.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 37.400 de ţigarete de provenienţă magazin duty free, evaluate la aproximativ 18.700 lei, precum şi articolele de încălţăminte, evaluate la 30.000 lei.
Conducătorului auto, cetăţeanul turc S.H., în vârstă de 59 ani, i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin “deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
 
● În aceeaşi zi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun în zona de competenţă, identificând, în trei pieţe din municipiul Constanţa, un bărbat şi două persoane de sex feminin care deţineau în vederea comercializării 191 pachete ţigarete de contrabandă de mărci diferite.
Cele 3.820 de ţigarete, în valoare de aproximativ 1.910 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional fiecare cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.
 
Aproximativ 2.000 de flacoane cu apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.920 flacoane cu apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 384.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 14.04.2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 1.920 flacoane cu apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 384.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 65 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii