Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:43 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

08 Jan, 2014 14:46 680 Marime text
   La data de 06.01.2014, în intervalul orar 19.30-22.30, persoane necunoscute, au pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată la parterul unui bloc de pe strada Badea Cârţan, de unde se reclamă sustragerea unui laptop, a unui ceas de mână şi a sumei de 50 lei.
Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
 
          Poliţiştii Secţiei 1 efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor, care în noaptea de 05/06.01.2014, au sustras sticlele oglinzilor retrovizoare, ale unui autoturism parcat pe strada Caşin.
 
            Poliţiştii Secţiei 2 efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor, care în noaptea de 05/06.01.2014, prin spargerea geamului lateral dreapta-faţă al unui autoturism parcat pe strada Dafinului, au sustras un radio-cd, prejudiciul fiind de 700 lei.
 
          În noaptea de 06/07.01.2014, persoane necunoscute, prin efracţie, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Medgidia, din interior reclamându-se sustragerea a aproximativ 170 pachete ţigări de diferite mărci.
          Se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
           
          Poliţiştii din localitatea Tortoman efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor care în perioada 05.12.2013–07.01.2014, au sustras dintr-o locuinţă mai multe obiecte electronice, printre care două televizoare, dar şi alte bunuri de uz casnic.
 
Poliţia constănţeană depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor, însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri, iar conduita preventivă trebuie să rămână componenta de bază a existenţei noastre.
 
Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc acest aspect şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă.
Pentru locuinţele situate la parterul blocurilor recomandată este montarea unor grilaje metalice, iar pentru celelalte imobile montarea unor sisteme de alarmă.
 
Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, vă recomandăm să parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi eventual supravegheate, verificând sistemele de închidere. Cuplaţi alarma şi verificaţi dacă roata de rezervă şi portbagajul sunt asigurate corespunzător.
 Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute.
 Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul.
  Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare ale maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare.
  Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
  Supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii