Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

19 Dec, 2013 11:26 555 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Pistol şi cartuşe cu gaze, reţinute de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în P.T.F. Vama Veche un pistol cu gaze, marca EKOL SPECIAL 99, calibru 9 mm, precum şi 11 cartuşe cu gaze calibru 9 mm.
În data de 18.12.2013, în jurul orei 14.30, în P.P.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român D.I., în vârstă de 53 ani, la volanul unui autoturism marca DAEWOO, înmatriculat în Bucureşti. Acesta a prezentat la controlul specific de frontieră un pistol cu gaze, marca EKOL SPECIAL 99, calibru 9 mm, 11 cartuşe cu gaze calibru 9 mm, precum şi factura de achiziţie.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul nu deţine autorizaţie de procurare a pistolului cu gaze.
Persoana în cauză, domiciliată în Bucureşti, a declarat faptul că a achiziţionat pistolul şi muniţia aferentă din Bulgaria, fără a cunoaşte faptul că trebuie să deţină autorizaţie de procurare a pistolului şi muniţiei cu gaze.
1. Pistolul şi cartuşele, evaluate la aproximativ 129 de lei, au fost reţinute la sediul P.P.F. Vama Veche, urmând a fi predate la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea expertizării.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 134 din legea 295/2004, republicată.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii