Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - garda de coasta

ro

29 Mar, 2013 20:18 1012 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase monofilament confiscate în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care deţinea cinci plase tip setcă monofilament în lungime de 350 metri.
În data de 28.03.2013, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea l-au identificat pe cetăţeanul român M.A., în vârstă de 34 ani, care deţinea cinci plase tip setcă monofilament şi cantitatea de 25 kilograme peşte din specii diferite.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 350 metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la 180 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Tulcea, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a plaselor tip monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
● În data de 28.03.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 2.000 articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute şi alte 300 articole ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 307.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 49 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

● În data de 28.03.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.
În urma controlului la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Tulcea au fost descoperite 135 articole de vestimentaţie sport, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 22.500 lei dacă ar fi fost originale.
Marfa era expusă în vederea comercalizării şi purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bunurile şi au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin în vârstă de 55 ani, domiciliată în municipiul Tulcea, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii