Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea floriilor în siguranţă!

ro

25 Apr, 2013 20:18 946 Marime text
De sărbătoarea Floriilor, peste 250 de poliţişti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, în special în zonele lăcaşurilor de cult, sau a altor locuri de pelerinaj cât şi în alte zone de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute.
 
În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele de agrement, ce impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Astfel, în această perioadă, au fost stabilite măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.
       
Pe lângă dispozitivul curent, peste 250 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, folosind 87 de autospeciale, vor acţiona pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate în această perioadă vor acţiona cu precădere în proximitatea lăcaşurilor de cult.      
    
De asemenea, în ziua de Florii, 42 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere, folosind 16 autospeciale (dintre care 13 dotate cu echipamente de măsurare a vitezei ), vor acţiona pe 12 tronsoane intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive.    
Activităţile enumerate vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.    

Pentru a avea sărbători liniştite, poliţiştii vă recomandă:
• Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!  
•  Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
• Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, mai ales în locurile publice !  
•  Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi, scopul fiind acela de a vă înşela!      

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii