Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni la datorie de sărbătoarea Sfintei Marii - 15 august 2014

ro

14 Aug, 2014 18:41 1441 Marime text
Peste 500 de poliţişti se vor afla la datorie, de sărbătoarea Sfintei Marii pe litoralul românesc, în localităţile urbane şi rurale din judeţul Constanţa, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.     
Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, poliţiştii de investigaţii criminale, de la arme şi cei de la investigarea fraudelor, alături de echipele de cercetare la faţa locului se vor afla în stradă, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii vor fi amplasaţi şi în dispozitive suplimentare instituite în zonele litorale, ale lăcaşelor de cult şi de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.
Se va acţiona în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, activităţile urmând a fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
De asemenea, pe principalele artere din zonele litorale, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, cu precădere a celor generate de excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 15 de aparate radar.
Ieri, 13 august a.c., poliţiştii rutieri, au interzis opririle şi staţionările pe bulevardul Regina Elisabeta din zona Catedralei Ortodoxe până la Comandamentul Marinei Militare.
Astăzi, 14 august a.c., între orele 9 – 13, se va interzice accesul pe bulevardul Regina Elisabeta, iar după ora 13, pe acelaşi bulevard, vor fi interzice opririle şi staţionările.
La data de 15 august a.c., va fi restricţionat accesul autovehiculelor între Poarta 1 şi Portul Turistic Tomis, şoferii fiind direcţionaţi către parcarea din Dana de Pasageri din Port, cu acces prin Poarta 1 BIS de la Poarta 1.
La aceiaşi dată vor fi interzise opririle şi staţionările pe Bulevardul Termele Romane (bulevardul Marinarilor).
Se recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe indicaţiile rutiere şi ale poliţiştilor, să nu pătrundă cu autovehiculele în zonele în care accesul este interzis, evitând astfel crearea de blocaje, iar pietonilor să traverseze doar pe marcajul pietonal şi să circule pe trotuare, manifestând prudenţă sporită.
  •  
Poliţiştii constănţeni asigură cetăţenii judeţului Constanţa şi turiştii de pe litoralul Mării Negre de prezenţa permanentă şi disponibilitatea profesională a forţelor de ordine pentru asigurarea unei sărbători într-un climat de siguranţă cât mai ridicat.
                                              
  •  
 
 
Având în vedere manifestările ample prilejuite cu această ocazie, pe lângă activităţile şi acţiunile ample ale poliţiştilor, se impune şi pentru cetăţeni adoptarea de măsuri specifice de autoprotecţie.
 
În aceste condiţii, poliţiştii recomandă cetăţenilor:
  • Atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei şi supravegheaţi în permanenţă bunurile personale.
  • Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă întotdeauna poşeta. Aceasta trebuie să fie imobilizată de braţ şi ţinută în partea din faţă a  corpului, lipită de haină.
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri mărginaşe şi neiluminate de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse.
  • Când parcaţi autoturismul, folosiţi zonele special amenajate şi iluminate, nu lăsaţi nimic în interiorul acestuia, deoarece orice obiect (suportul unui GPS, telefon mobil, poşetă, rucsac etc.) poate atrage atenţia infractorilor.
  • Dacă observaţi persoane sau activităţi care vi se par suspecte anunţaţi imediat Poliţia la telefonul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor suspecte.
  • Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.
  • Nu purtaţi ostentativ bijuterii (lănţişoare, brăţări, cercei) care pot fi smulse.
  • În discoteci sau localuri publice evitaţi disputele şi altercaţiile verbale ori fizice, acestea pot degenera. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală şi evitaţi agresivitatea fizică.
  • Evitaţi portul sau deţinerea asupra dumneavoastră de cuţite, obiecte înţepătoare şi arme de foc.
  • Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei, a bunurilor sau a altor persoane apelaţi de urgenţă numărul de telefon 112!
 
 
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii