Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni continuă acţiunea de prevenire a furturilor din autoturisme

ro

22 Apr, 2013 20:02 335 Marime text
Astăzi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat şi efectuat acţiuni de informare şi prevenire a cetăţenilor, pe raza municipiului Constanţa, ce au vizat prevenirea comiterii furturilor din autoturisme.
 
Infracţiunea de furt din autoturisme reprezintă una dintre faptele penale care se comite cel mai facil. Pentru făptuitori nu există o preferinţă pentru bunurile sustrase din autoturisme, aceştia însuşindu-şi practic tot ce se poate lua din autoturism şi se află la vedere.
Potrivit analizelor statistice efectuate, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, iar un factor favorizant este reprezentat şi de faptul că cetăţenii lasă diverse obiecte la vedere în maşini.
Având în vedere aceste considerente poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa continuă campania informativă de prevenire a cetăţenilor, cu privire la riscurile şi neplăcerile provocate de implicarea în acest gen de infracţiuni, în calitate de victime.
Acţiunea a demarat în zona de competenţă a Secţiei 1 Poliţie începând cu ora 09.30, ocazie cu care poliţiştii au verificat autoturismele parcate pe strada Mircea cel Bătrân, bulevardele Tomis şi Mamaia, constatând că oamenii îşi lasă în autoturisme la vedere diverse bunuri. Poliţiştii au purtat discuţii cu proprietarii autoturismelor, recomandându-le să evite aceste situaţii, ce i-ar putea implica într-un eveniment neplăcut, având drept urmare pierderea de timp preţios la autorităţi, societăţi de asigurare sau service-uri auto, totodată fiindu-le înmânate pliante cu sfaturi preventive.
Scopul activităţii a fost acela de a conştientiza cetăţenii cu privire la riscul la care sunt expuşi în momentul în care îşi lasă în autoturisme la vedere bunuri cum ar fi: documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, dispozitive de stocare a informaţiilor, serviete, chei, diverse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte, aparatură electronică.
          La activitate au fost prezenţi şi reprezentanţii mass-media.
Poliţiştii constănţeni vă asigură de întreaga lor solicitudine şi promptitudine  şi vă mulţumesc pentru sprijinul acordat.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!
Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii