Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de 10 mp construita sub indrumarea fostilor detinuti italieni

ro

15 May, 2013 17:37 3059 Marime text
Freedom Room este o casa compacta, de doar 10,8 mp, pentru al carei design au fost consultati detinutii unei inchisori italiene, obisnuiti cu viata in spatii limitate, scrie www.casadex.ro

Proiectul Freedom Room are dimensiunile unei celule obisnuite de inchisoare, cu amprenta de doar 4 x 2,7 metri si poate fi locuita de cel mult doua persoane. Companiile dezvoltatoare, Cibic Workshop si Comodo, spun ca acest proiect poate reprezenta o solutie ieftina pentru locuintele si adaposturile sociale, dar si pentru casele de vacanta sau mini hoteluri.

Cu ajutorul "consilierilor" din inchisoare, spatiul restrans al modestei locuinte a fost valorificat pana la ultimul centimetru, iar mobilierul multifunctional a fost adaptat dimensiunilor. In acest fel, camera de doar 10,8 mp contine un living, un spatiu de luat masa, o baie, un birou si cateva spatii de depozitare.

Forma dreptunghiulara a micro casei permite amplasarea a doua paturi de o persoana pe latura lunga. Paturile, care tin si loc de canapea pe timpul zilei, sunt prevazute dedesubt cu spatii de depozitare. Pe peretele opus zonei de dormit este amplasata o masa, care are dubla destinatie: de birou si de loc de luat masa. Deasupra mesei, pe perete, sunt montate niste dulapuri, pentru depozitarea hainelor si obiectelor de uz personal.

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2013/05/casa-de-10-mp-construita-sub-indrumarea-fostilor-detinuti-italieni/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii