Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania informativ-preventivă ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,, continuă la Constanţa

ro

02 Apr, 2013 16:11 1244 Marime text
         Poliţiştii constănţeni au fost astăzi gazda elevilor de liceu, care au fost informaţi asupra modului în care se pot preveni comportamentele deviante  sau victimizarea

A devenit deja o tradiţie ca, în cadrul Programului ,,Şcoala altfel,, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa să organizeze activităţi instructiv-educative pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, a prevenirii victimizării minorilor şi prevenirii dispariţiilor de minori.    
          În acest context poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii Serviciului Rutier, prin activităţile preventive desfăşurate în cadrul Programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun,, au deschis porţile instituţiei primind vizitele elevilor din unităţile de învăţământ constănţene.
           Astăzi, elevii Liceului Teoretic Decebal, au vizitat sediul IPJ Constanţa din bulevardul I.C. Brătianu (unde îşi desfăşoară activitatea Serviciul Rutier şi Serviciul Ordine Publică) ocazie cu care poliţiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră – Serviciul Rutier, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost gazdele acestora.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, desfăşoară în perioada 1-5 aprilie a.c., o serie de activităţi în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” derulat de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
Activităţile derulate de poliţişti au drept scop dezvoltarea abilităţilor de protecţie personală în rândul elevilor, părinţilor, cadrelor didactice în vederea reducerii riscului de a deveni victimă. De asemenea, vor fi dezbătute o serie de  teme legate de violenţa în mediul şcolar şi cele mai bune metode de prevenire a victimizării minorilor.
Astfel, după ce peste 10.000 de copii s-au întâlnit, anul trecut, cu lucrători din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instituţia anunţă că sprijină şi acum programul iniţiat de Ministerul Educaţiei, pentru a le prezenta elevilor munca de zi cu zi a poliţiştilor. Săptămâna cunoscută ca "Şcoala altfel", lansată de Ministerul Educaţiei în 2012, este un program dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii