Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:51 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin presa IPJ - 15 august 2014

ro

14 Aug, 2014 17:46 787 Marime text
ACCIDENTE RUTIERE
  La data de 13.08.2014, ora 00.07, M. L., în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe str. Docherilor din mun. Constanţa şi ajungând la intersecţia cu str. Primăverii nu a acordat prioritate de trecere, nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un motociclu condus de C. L. pe str. Primăverii dinspre str. Soveja către str. I. Raţiu.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui C. L.
 
 La data de 13.08.2014, ora 08.50, S. A. E. a condus un autoturism pe bld. Mamaia, pe banda a doua, dinspre str. N. Iorga către bld. Tomis şi ajungând la marcajul pietonal de după intersecţia cu str. Bucovinei a surprins şi accidentat pe 4 persoane care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.
În momentul accidentului pe banda 1 era oprit un autobuz ce acorda prioritate pietonilor.
 
La data de 13.08.2014, ora 13.45, M. E. a condus un autoturism pe bld. Aurel Vlaicu, pe banda numărul 2, dinspre str. Vârful cu Dor către str. Cumpenei şi ajungând în dreptul imobilului cu nr. 180 nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers din banda 2 în banda 3 şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de M. M. în aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui M. E..
 
La data de 13.08.2014, ora 14.50, B. L. a condus un autoturism pe str. Griviţei, dinspre str. Atelierelor către str. Avram Iancu şi ajungând la intersecţia cu aceasta nu respectă semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de A.F., pe str. Avram Iancu, dinspre Bld. I. C. Brătianu către str. Bucureşti.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager din cel de-al doilea autoturism.
 
La data de 13.08.2014, ora 17.05, C. I. V. a condus un autoturism pe str. Prel Comarnic, dinspre str. Comarnic către Sere şi ajungând în dreptul imobilului Vila Cucoanei a surprins şi accidentat un minor în vârstă de 5 ani care fiind lipsit de supraveghere s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, din partea dreaptă a conducătorului auto.
 
 La data de 13.08.2014, ora 20.10 M. M. a condus un autoturism pe str. Matei Milo, dinspre Unitatea de Pompieri către bld. I . C. Brătianu şi ajungând în dreptul blocului B1 a surprins şi accidentat o minoră în vârstă de 4 ani, care fiind lipsită de supraveghere s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, din partea dreaptă a conducătoarei auto.
  La data de 13.08.2014, ora 20.00, B. R. V. a condus o motocicletă pe str. N. Iorga din mun. Constanţa fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
          În cauze, poliţiştii Serviciului Rutier au întocmit dosare de cercetare penale.
 
Cercetat de poliţiştii din Agigea
La data de 13.08.2014, ora 18.00, poliţiştii din Agigea au depistat pe str. Berzei, pe K. E., de 26 ani, din localitate, conducând un moped ce nu era înmatriculat.
  Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
 Telefon recuperat de poliţiştii din Hârşova
La data de 13.08.2014, ora 15.20, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi de către o tânără, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil în valoare de 800 lei.
            Echipa operativă deplasată la faţa locului, a constatat că reclamanta îşi lăsase telefonul pe o masă, la intrarea în bar, aceasta plecând în sala de jocuri mecanice din incinta barului, iar când a revenit i-a constatat lipsa.
În urma unor activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat un minor bănuit de comiterea furtului, recuperând totodată şi telefonul reclamat ca fiind sustras.
 
Prinşi în flagrant
La data de 13.08.2014, ora 14.00, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Oraş Năvodari şi un jandarm din cadrul GMJ i-a prins în flagrant pe A. S. P., de 24 de ani, din Ovidiu şi pe M. C. E., de 24 de ani, din Pecineaga în timp ce sustrăgeau mai multe şezlonguri, pe care le încărcau într-o autoutilitară, în incinta unui Complex turistic din localitate.
Bunurile sustrase, în valoare de 350 lei au fost recuperate, fiind restituite reprezentantului societăţii.
Celor doi li s-a întocmit dosar penal, fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Acţiune a Secţiei 4 Poliţie
La data de 13.08.2014 în intervalele orare 0600 – 0800 şi 1200 – 1400 poliţiştii din cadrul Secţiei IV Poliţie în colaborare cu lucrători din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa, Gărzii de Coastă Constanţa, Poliţiei Locale Constanţa şi GMJ „Tomis” Constanţa, au organizat si executat o razie pe teritoriul de competenţă acţionând în 14 zone.
Astfel, au fost verificate 158 de autoturisme, legitimate 187 persoane, 10 fiind avertizate. Totodată a fost retras un certificat de înmatriculare şi sancţionate contravenţional 19 persoane cu amenzi în valoare totală de 5565 lei.
 
Exemple
1. A fost depistat D. M., de 39 ani, din Constanţa, care se deplasa cu un autoturism, având asupra sa o procură tradusă în mod incoerent, posibil falsă. Acesta a fost sancţionat şi conform prevederilor Legii 61/1991 pentru faptul că a avut un comportament recalcitrant cu oamenii legii.
2. A fost depistată T. Z., de 52 ani, din Constanţa conducând un autoturism, cu care transporta bunuri fără a avea documente justificatoare ale mărfii. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii 12/1990.
 
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii