Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

17 Dec, 2013 12:58 1433 Marime text
Ieri, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa au onorat invitaţia de a participa la activităţile culturale, intitulate ,,DUPĂ DATINA STRĂBUNA”, în cadrul Casei de Cultură a comunei Cumpăna. 

Cu această ocazie poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii au interacţionat cu un număr de aproximativ 600 copii, părinţi şi cetăţeni (atât ai comunei Cumpăna, cât şi ai altor judeţe din ţară, sosiţi la Festivalul Naţional al Datinilor Străvechi), oferindu-le sfaturile şi recomandările lor, acum, în prag de sărbători.

Poliţiştii au plecat de la aspectul că cele mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie au la bază neglijenţă. De aceea, mai mult decât oricând, ne propunem să fim alături de cetăţeni - prin prezenţa noastră în zonele aglomerate - şi să le atragem atenţia asupra adoptării unui comportament preventiv, astfel încât să adopte cele mai bune măsuri, pentru a evita victimizarea, sub toate formele ei.
 
           Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa recomandă cetăţenilor să adopte măsuri minime de siguranţă privind protejarea bunurilor personale, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor specifice acestei perioade.
 
Mesajele cu recomandări preventive vor continua să ajungă la cetăţeni prin intermediul mass-mediei locale, partenerul tradiţional al poliţiştilor, dar şi prin activităţi specifice de informare.
 
În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni, reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, cum ar fi înălţimea, trăsăturile feţei, semnele particulare, vestimentaţia, particularităţile în vorbire sau comportamentul şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii