Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

27 Mar, 2013 20:13 586 Marime text
La nivelul judeţului au fost organizate 4 acţiuni, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.100 lei.

    INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 27 martie a.c., poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de către un localnic despre faptul că pe timpul nopţii, persoane necunoscute i-au sustras poarta  metalică de acces în curtea locuinţei, în valoare de 950 lei.
La scurt timp de la sesizare, oamenii legii au reuşit identificarea şi depistarea unui bărbat în vârstă de 50 ani, din localitate, suspect de comiterea faptei, totodată fiind recuperat şi bunul reclamat ca fiind sustras.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate pentru furt calificat.

  La data de 27 martie a.c., ora  09.00,  poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale, despre  faptul  că în  noaptea  de 26/27.03.2013 persoane necunoscute au  încercat  să  pătrundă  în  incinta  punctului   de  lucru  ( unitate xerox) , de  pe strada Sănătăţii din localitate.
         Demarând operativ investigaţiile, oamenii legii au  identificat  un minor în vârstă de 17 ani, suspect de comiterea faptei, căruia i-au întocmit dosar penal, cercetându-l în stare de libertate pentru tentativă la furt calificat.

La data de 27.03.2013, ora 00.30 o patrulă mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist al Secţiei 5 şi un jandarm din cadrul GMJ Constanţa au depistat pe strada Caraiman, un minor în vârstă de 16 ani, care avea asupra sa 4 panouri de gard şi 26 profile din aluminiu, bunuri pe care nu le putea justifica.
În urma verficărilor efectuate oamenii legii au stabilit faptul că acesta a sustras prin demontare bunurile respective, din parcul de agrement situat pe strada Caraiman.
Cercetările sunt continuate, de către poliţiştii  Secţiei 5 cu suspectul în stare de libertate.

La data de 26.03.2013, ora 16.00 o patrulă mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist al Secţiei 5 şi un jandarm din cadrul GMJ Constanţa au depistat pe şoseaua Mangaliei un bărbat învârstă de 33 ani din judeţul Olt, care avea asupra sa, într-un sac, mai multe unelte metalice a căror provenienţă nu a putut-o  justifica.
În urma verficărilor efectuate în zonă, poliţiştii au stabilit faptul că acesta, prin efracţie, a pătruns în incinta unei societăţi comerciale situate pe şoseaua Mangaliei de unde a sustras un motor electric, 41 burghie metalice, 10 metri cablu electric, precum şi mai multe piese metalice.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

Acţionând în baza Programului “ANTIFRAUDĂ” şi a Planului de Acţiune
pentru combaterea infracţiunilor ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi în vârstă de 28, respectiv 34 de ani, din Constanţa care au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa, în timp ce comercializau stradal, parfumuri şi obiecte vestimentare contrafăcute, purtând însemnele unor mărci şi sigle protejate, prejudiciind astfel titularii mărcilor în cauză.
Faţă de aceştia s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse contrafăcute.

Acţionând în baza Programului Sectorial Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Constanţa, care în perioada aprilie 2009 – august 2010 a indus în eroare reprezentaţii unor furnizori de materiale de construcţii cu care derula relaţii comerciale, prin emiterea mai multor file CEC şi bilete la ordin refuzate la plată, pe motivul lipsei totale de disponibil, prejudiciul creat fiind în sumă de 169.179,11 lei.
Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii