Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1500 de contracte publice Insolvența nu a ocolit Opal Construct SRL, una dintre cele mai cunoscute firme din Constanța. Termen nou în instanță

ro

24 Sep, 2023 17:00 1299 Marime text
 
 
  • Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidentiale, și are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară.
  • Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 24 septembrie 2023, asociații sunt Bogdan-Nicolae Grădinaru, cu 70 %, și Călin Radu, cu 30 %, cel din urmă fiind și administrator. Bogdan-Nicolae Grădinaru mai apare în Creative Blaster SRL, European Concept Trust SRL, Global Contractors SRL și în Millennium Development SRL.
  • Creative Blaster SRL, Global Contractors SRL și Millennium Development SRL au, de asemenea, încheiate mai multe contracte publice.
 
 
Luni, 25 septembrie 2023, la Tribunalul Constanța este programat un nou termen în dosarul 5379/118/2021  privind insolvența companiei Opal Construct SRL.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, termenul de azi a fost stabilit pentru continuarea procedurii.
 
Administrator judiciar este Dăscălescu&Co SPRL.
 
Amintim că potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 17999/26.10.2021 prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, SC Opal Construct SRL a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței.
  
În motivarea cererii, Opal Construct SRL susține că activitatea societății a fost perturbată de neîncasarea banilor de pe urma contractelor pe care le are încheiate, majoritatea cu statul.
 
Mai mult, oficialii Opal Construct SRL au arătat că au în derulare un plan de eșalonare cu ANAF, pentru o datorie de peste 2.000.000 lei, pe care nu a achitat-o tot din cauza întârzierilor la plată de către cocontractanții săi și, în cazul în care nu achita ratele de eșalonare, va pierde această facilitate, ceea ce va duce, implicit, la falimentul societății.
 
O altă cauză care a determinat existența pierderilor financiare a fost reprezentată de scumpirea nejustificată a materialelor de construcție, ceea ce a dus la pierderi materiale, deoarece cocontractanții nu au dorit să reactualizeze prețurile contractelor.
 
De asemenea, creșterea cursului valutar a determinat plata cu dificultate a ratelor către băncile unde Opal Construct SRL are credite contractate.
 
Reprezentanții firmei au apreciat că prin derularea în continuare a activității și finalizarea contractelor aflate în derulare are posibilitatea să achite datoriile societății pe baza unui plan de reorganizare.
 
Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidentiale, și are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 24 septembrie 2023, asociații sunt Bogdan-Nicolae Grădinaru, cu 70 %, și Călin Radu, cu 30 %, cel din urmă fiind și administrator.
 
Bogdan-Nicolae Grădinaru mai apare în Creative Blaster SRL, European Concept Trust SRL, Global Contractors SRL și în Millennium Development SRL.
 
Creative Blaster SRL, Global Contractors SRL și Millennium Development SRL au, de asemenea, încheiate mai multe contracte publice.
 
Pentru anul 2022, Opal Construct SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 1.564.908 de lei și o pierdere netă de 1.358.822 de lei.
 
Potrivit datelor oficiale, Opal Construct S.R.L. a încheiat proape 1500 de contracte de achiziții publice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se modernizează sediul Poliției de Frontieră din Băneasa! Iată cui i-a fost atribuit contractul (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii