Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 1500 de contracte publice Insolvența Opal Construct SRL merge mai departe la Tribunal! Noul termen, în aprilie

ro

02 Feb, 2023 10:19 1640 Marime text


Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosarul privind insolvența companiei Opal Construct SRL, cu aproximativ 1500 de contracte publice!
 
Cauza se va afla în atenția magistraților pe data de 24 aprilie 2023, ora 09.00, pentru continuarea procedurii.
 
Amintim că potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 17999/26.10.2021 prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, SC Opal Construct SRL a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței.

Pentru anul trecut, cu 24 de angajați, firma a raportat o cifră de afaceri  de 18.180.779 de lei, cheltuieli de 26.014.064 de lei și o pierdere de 9.803.697 de lei.
 
În motivarea cererii, Opal Construct SRL susține că activitatea societății a fost perturbată de neîncasarea banilor de pe urma contractelor pe care le are încheiate, majoritatea cu statul.
 
Mai mult, oficialii Opal Construct SRL au arătat că au în derulare un plan de eșalonare cu ANAF, pentru o datorie de peste 2.000.000 lei, pe care nu a achitat-o tot din cauza întârzierilor la plată de către cocontractanții săi și, în cazul în care nu achita ratele de eșalonare, va pierde această facilitate, ceea ce va duce, implicit, la falimentul societății.
 
O altă cauză care a determinat existența pierderilor financiare a fost reprezentată de scumpirea nejustificată a materialelor de construcție, ceea ce a dus la pierderi materiale, deoarece cocontractanții nu au dorit să reactualizeze prețurile contractelor.
 
De asemenea, creșterea cursului valutar a determinat plata cu dificultate a ratelor către băncile unde Opal Construct SRL are credite contractate.

Reprezentanții firmei au apreciat că prin derularea în continuare a activității și finalizarea contractelor aflate în derulare are posibilitatea să achite datoriile societății pe baza unui plan de reorganizare.
 
Potrivit RECOM și Confidas.ro, platforme consultate la data de 2 februarie 2023, SC Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005 și are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară.
 
Asociații firmei sunt, conform surselor mai sus precizate, Bogdan-Nicolae Grădinaru, cu 70%, și Radu Călin, cu 30 %  
 
Administrator este, potrivit Confidas.ro și RECOM, Călin Radu, iar Dăscălescu & CO SPRL apare ca administrator judiciar provizoriu.
 
Bogdan-Nicolae Grădinaru apare, potrivit Confidas, în European Concept Trust SRL, Global Contractors SRL și în Creative Blaster SRL.
 
Radu Călin apare, conform sursei, în Point Industry SRL, dizolvare, și în Opal Construct SRL, insolventă.
 
Potrivit Confidas.ro, Opal Construct S.R.L. a încheiat, potrivit Confidas, aproape 1500 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 159.672.526,56 de lei.
 
CJC, ISU, Garda de Coastă și ARSVOM
 
Printre autoritățile contractante se numără Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Baza de Reparații Nave Brăila, Centrul Român pentru Pregatirea și Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Curtea de Apel Constanța, Consiliul Județean Constanța, Direcția Generală Asistența Sociala Constanța, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii