Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opal Construct SRL, în insolvență! Tribunalul a amânat dosarul pentru septembrie 2023

ro

28 Apr, 2023 13:20 1998 Marime textInsolvența companiei Opal Construct SRL continuă la Tribunalul Constanța! Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 25 septembrie 2023, ora 09.00, pentru continuarea procedurii.
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 17999/26.10.2021 prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, SC Opal Construct SRL a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței.
 
Pentru anul trecut, cu 24 de angajați, firma a raportat o cifră de afaceri  de 18.180.779 de lei, cheltuieli de 26.014.064 de lei și o pierdere de 9.803.697 de lei.
 
În motivarea cererii, Opal Construct SRL susține că activitatea societății a fost perturbată de neîncasarea banilor de pe urma contractelor pe care le are încheiate, majoritatea cu statul.
 
Mai mult, oficialii Opal Construct SRL au arătat că au în derulare un plan de eșalonare cu ANAF, pentru o datorie de peste 2.000.000 lei, pe care nu a achitat-o tot din cauza întârzierilor la plată de către cocontractanții săi și, în cazul în care nu achita ratele de eșalonare, va pierde această facilitate, ceea ce va duce, implicit, la falimentul societății.
 
O altă cauză care a determinat existența pierderilor financiare a fost reprezentată de scumpirea nejustificată a materialelor de construcție, ceea ce a dus la pierderi materiale, deoarece cocontractanții nu au dorit să reactualizeze prețurile contractelor.
 
De asemenea, creșterea cursului valutar a determinat plata cu dificultate a ratelor către băncile unde Opal Construct SRL are credite contractate.
 
Reprezentanții firmei au apreciat că prin derularea în continuare a activității și finalizarea contractelor aflate în derulare are posibilitatea să achite datoriile societății pe baza unui plan de reorganizare.
 
SC Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005 și are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară.
 
Potrivit Confidas.ro, Opal Construct S.R.L. a încheiat, potrivit Confidas, aproape 1500 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 159.672.526,56 de lei.
 
Foto cu rol listrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Falimentul F.C. Farul Constanţa, amânat în instanță! Când a fost stabilit noul termen în dosar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii