Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:45 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moștenirea“ Xenoti. Mazăre și Nicușor, la judecată cu administratorul judiciar al firmei

ro

29 Dec, 2020 00:00 3420 Marime text
  • Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au formulat o contestație, la Tribunalul Constanța, față de Artemis Legal Insolvency SPRL, administrator judiciar al Xenoti SRL.
  • Cererea este analizată în dosarul de faliment al firmei Xenoti, sub indicativul 8747/118/2016/a9.
  • În noiembrie 2020, Mazăre și Constantinescu au solicitat întrunirea adunării asociaților firmei, pentru a fi înlocuit administratorul special, nimeni altul decât afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky.
„Mișcări de trupe“, în procesul menit să ducă la salvarea firmei Xenoti, după ce aceasta a intrat în faliment. În prezent, societatea se află în reorganizare judiciară.
 
Recent, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au formulat o contestație, la Tribunalul Constanța, față de Artemis Legal Insolvency SPRL, administrator judiciar al Xenoti SRL.
 
Contestația vine după ce, în cursul lunii noiembrie 2020, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, acționari ai Xenoti SRL, alături de Sorin Gabriel Strutinsky și de răposatul Mihail Cârciog, au făcut cerere de intervenție în procesul privind falimentul firmei.
 
Societatea deține Hotelul Flora, din Mamaia, iar în prezent se află în reorganizare judiciară, fiind sub incidența Legii nr. 85/2014.
 

Contestația, înregistrată înainte de Crăciun

 
Astfel, la data de 23 decembrie 2020, pe rolul Secției a II-a civile a Tribunalului Constanța a fost înregistrată contestația formulată de Radu Ștefan Mazăre, prin mandatar Radu Ștefan Mazăre Petcu și, respectiv, de Nicușor Daniel Constantinescu, prin mandatar Codruța Mihaela Constantinescu.
 
Cererea este analizată în dosarul de faliment al firmei Xenoti, sub indicativul 8747/118/2016/a9 și încă nu a fost stabilită data la care se va lua o decizie cu privire la contestația formulată de fostul primar al Constanței și de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
Așa cum am menționat anterior, în această procedură, Artemis Legal Insolvency SRPL, administrator judiciar al Xenoti SRL, este intimat.
 
Mai trebuie menționat că, tot în cursul lunii noiembrie 2020, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au solicitat întrunirea adunării asociaților firmei Xenoti, pentru a fi înlocuit administratorul special al societății, nimeni altul decât afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri, de ani de zile, al lui Mazăre și Nicușor.
 

Înlocuirea administratorului special

 

La momentul respectiv, în minuta instanței se arăta că aceasta „admite cererea formulată de petenţii Constantinescu Nicuşor Daniel prin mandatar Constantinescu Codruţa Mihaela şi Mazăre Radu Ştefan prin mandatar Mazăre Petcu Radu Ştefan. Dispune convocarea, de îndată, de către administratorul judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL al debitoarei Xenoti SRL în reorganizare , până la termenul de judecată din data de 14.12.2020, a Adunării Asociaţilor Xenoti SRL în reorganizare, urmând ca ordinea de zi a şedinţei să aibă ca obiect înlocuirea, de către asociaţi, a administratorului special anterior desemnat – Strutinski Gabriel Sorin şi desemnarea unui alt administrator special“.
 
Amintim aici că Sorin Gabriel Strutinsky este dat în urmărire națională încă din această vară, după ce, pe data de 6 iulie 2020, a primit o pedeapsă definitivă de zece ani și opt luni de închisoare.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut ce decizie va lua Tribunalul Constanța cu privire la contestația formulată de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
 
Citește și:

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii