Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

ro

23 Dec, 2020 00:00 8224 Marime text
  • „Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun!“, a afirmat Nicușor Constantinescu la ieșirea din sediul DNA Constanța.
  • Procurorii DNA Constanța au solicitat reprezentanților Hotelului Flora din Mamaia să le transmită cine a fost cazat în unitatea hotelieră deținută de Xenoti SRL.
  • La Tribunalul Constanța, s-a fixat o nouă înfățișare la data de 1 februarie 2021, în procesul în care se discută insolvența firmei Xenoti.

Citat ieri într-un dosar de corupție, la sediul DNA Constanța, fostul președinte al Consiliul Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a făcut o afirmație interesantă. Dincolo de acuzații precum „poliția politică mi-a interzis să vorbesc“, fostul președinte CJC a strigat, la ieșirea din sediul DNA, că „vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun!“.

Foarte interesant, după cum arătam în edițiile anterioare, procurorii DNA Constanța au solicitat reprezentanților Hotelului Flora din Mamaia să le transmită cine a fost cazat în unitatea hotelieră deținută de Xenoti SRL. Acționari ai acestei firme sunt Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Sorin Strutinsky și moștenitorii lui Mihai Cârciog.

De asemenea, în paralel cu acest demers al DNA, la Tribunalul Constanța, s-a fixat o nouă înfățișare la data de 1 februarie 2021, în procesul în care se discută insolvența firmei Xenoti.

Potrivit Registrului Comerțului, în prezent, firma Xenoti se află în reorganizare judiciară, fiind sub incidența Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.
 

Ce a vrut DNA dela Flora

În acest sens, amintim că informațiile privind solicitarea DNA de a ști cine s-a cazat la Hotelul Flora sunt cuprinse în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 19411 din 16 noiembrie 2020.

Se arată în BPI nr. 19411/2020 că „Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a solicitat debitoarei (nr., Xenoti SRL) în cadrul dosarului penal nr. (...) să furnizeze informații în legătură cu datele de identificare ale unor persoane fizice cazate în hotel Flora în diferite perioade calendaristice“.

A mai arătat administratorul judiciar al Xenoti SRL că „situațiile rezultate ca urmare a verificărilor efectuate de salariații din departamentul recepție din cadrul Xenoti SRL – în reorganizare au fost comunicate administratorului judiciar la data de 12.11.2020 în vederea formulării răspunsului“.

„Astfel, prin adresa nr. 12942/2020 administratorul judiciar a transmis pe e-mail Direcției Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța informațiile solicitate“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență.
 

„Poliția politică“

Așa cum am menționat, la părăsirea sediului DNA Constanța, Nicușor Constnatinescu, acționar al Xenoti, a făcut o serie de afirmații.


Acesta fusese citat, potrivit propriilor declarații, într-un dosar din 2017, ce vizează Herghelia Mangalia.

„Mi s-a interzis de către poliția politică să mai vorbesc“, a afirmat Constantinescu.

La părăsirea sediului DNA Constanța, acesta a precizat „Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun“.

După cum am precizat anterior, dosarul privind insolvența firmei Xenoti, ce deține Hotelul Flora din Mamaia, va fi analizat de judecătorii Tribunalului Constanța la data de 1 februarie 2021, de la ora 12.00.Citește și:

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Nicușor Constantinescu chemat, din nou, la DNA Constanța într-un dosar privind Herghelia Mangalia (video)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii