Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul-ministru Victor Ponta salută decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova, prin care limba română este recunoscută drept limbă oficială în Republica Moldova

ro

05 Dec, 2013 18:34 831 Marime text
Primul-ministru Victor Ponta transmite un mesaj de salut în urma deciziei Curţii Constituţionale din Republica Moldova de a recunoaşte limba română drept limbă oficială a acestui stat.

„Am primit cu bucurie decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova, prin care limba română este recunoscută drept limbă oficială în Republica Moldova. Sunt extrem de fericit să văd că, alături de multe decizii şi proiecte oficiale, concretizate între România şi Republica Moldova în ultima perioadă, de astăzi ne uneşte, la nivelul unei decizii oficiale, şi limba pe care o vorbim de veacuri. România şi Republica Moldova continuă, pe aceeaşi limbă, limba română, parcursul lor comun, unul care va reuşi să ne unească în interiorul spaţiului european.

Este o decizie simbolică, ce vine să completeze veştile bune pe care cetăţenii Republicii Moldova le-au primit în ultima perioadă. Vorbim aceeaşi limbă, simţim cu acelaşi suflet, aşa că destinele noastre trebuie să fie comune, în interiorul Uniunii Europene.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii