Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 07.02.2009

ro

08 Feb, 2009 18:00 682 Marime text

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: grupareadejandarmimobilatomis@yahoo.com
                                                                                                                                                                                                        
BULETIN INFORMATIV
                                                                                               Nr. 17
Constanţa, 07.02.2009

Braconaj piscicol pe lacul Sinoe
 În ziua de 6 februarie a.c., o echipă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS”, împreună cu inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură filiala Constanţa, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea braconajului piscicol în zona complexului lacustru Razelm – Sinoe.
 Cu acest prilej, pe lacul Sinoe, în apropierea cetăţii Histria, au fost depistaţi doi bărbaţi care instalau dintr-o barcă metalică, plase monofilament, în vederea practicării braconajului piscicol.
 Jandarmii şi inspectorii piscicoli au procedat la somarea şi interceptarea celor doi, ION C. de 40 ani şi DUMITRU A. de 38 ani, şi au găsit asupra lor 700 m plasă monofilament.
 Din apa lacului au mai fost scoase plase monofilament în lungime de peste 2.000 m.
 În cauză au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol şi deţinere de plasă monofilament, dosarul urmând a fi înaintat spre soluţionare parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Comerţ ilicit cu peşte la târgul săptămânal din localitatea Gl. Scărişoreanu

 În data de 7 februarie a.c., efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS”, împreună cu inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură filiala Constanţa, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea comerţului ilicit cu peşte, în pieţele şi târgurile din judeţul Constanţa.


 În cadrul controlului efectuat în târgul săptămânal organizat în localitatea General Scărişoreanu din judeţul Constanţa, au fost depistate 3 persoane, 2 bărbaţi şi o femeie, care comercializau peşte, din speciile novac şi caras, fără a deţine documente de provenienţă a mărfii şi nici autorizaţie de comercializare a peştelui.
 Pe numele celor trei, COSTEL F. de 45 ani, CONSTANTIN B. de 42 ani şi IOANA S. de 33 ani, au fost întocmite actele premergătoare, necesare începerii urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de comerţ ilicit cu peşte, dosarele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Hoţi identificaţi de jandarmi, după inregistrările camerei video de supraveghere

 Sâmbătă, 7 februarie a.c., în jurul orei 09.00, doi bărbaţi şi o femeie au fost prinşi de jandarmi, după ce furaseră dintr-un magazin din municipiul Constanţa, mai multe cartele telefonice reîncărcabile şi banii încasaţi în ziua respectivă.
 Cei trei, au acţionat după o reţeta clasică deja. Mai întâi, femeia a studiat interiorul magazinului şi activitatea vânzătoarei, apoi au intrat în magazin cei doi bărbaţi, care au slicitat anumite produse situate în partea din spate a magazinului. În timp ce vânzătoarea ambala produsele respective, tejgheaua a rămas nesupraveghetă şi vizibilitatea camuflată de cei doi, femeia a intrat rapid şi a sustras ce a găsit sub vitrina tejghelei, cartele telefonice reîncărcabile în valoare de 473 lei şi banii încasaţi în ziua respectivă. După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, patroana magazinului a alergat în direcţia în care au dispărut cei trei hoţi, pe care i-a identificat în zona pieţei Tomis III, la aproximativ 500 m de magazinul atacat. Observând starea conflictuală, o echipă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS”, aflată în zonă, a intervenit şi i-a condus pe cei trei, IAŞAR A. de 39 ani, UŢA M. de 25 ani şi PARNICA M. de 28 ani, la sediul unităţii, unde, în baza probelor video, au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Constanţa.


OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Locotenent colonel
  SORIN MUSTĂŢEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii