Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Financiara - Nota informativa

ro

06 Oct, 2010 14:43 1791 Marime text

In punctul de trecere a frontierei Negru Voda a fost oprita pentru control o autocisterna ce transporta 25.540 kg produs ce avea denumirea "Insa Form"., achizitionat din Bulgaria de catre SC Navimet SRL Dragasani, judetul Valcea.

Intrucat existau suspiciuni ca marfa era de fapt un produs energetic, purtator de accize, s-au prelevat probe, autocisterna fiind indisponibilizata pana la sosirea rezultatelor analizelor.

Analizele au relevat faptul ca produsul este in realitate pacura, un produs accizabil, motiv pentru care s-a dispus confiscarea intregii cantitati precum si a autocisternei.

Totodata datorita faptului ca produsul petrolier nu a fost introdus in regimul accizarii, SC Navimet SRL a fost amendata contraventional cu suma de 20.000 lei, iar societatea transportatoare a fost de asemenea amendata cu suma de 20.000 lei pentru ca transportul nu era insotit de document administrativ de insotire (D.A.I.) conform prevederilor Legii 571/2003 republicata - Codul fiscal si a prevederilor O.G. 92/2003 republicata - Codul de procedura fiscala.

Prin punctul de trecere a frontierei Nadlac, a intrat in tara un autovehicol ce transporta cantitatea de 3.966 kg pere si 18.500 kg mere, marfa ce era achizitionata din Ungaria si urma sa fie comercializata in targul de legume - fructe din Constanta.

Intrucat beneficiarul marfii era o firma din Galati care este in stare de dizolvare judiciara si are intocmita sesizare penala, s-a aplicat o sanctiune contraventionala de 20.000 lei si s-a confiscat marfa in baza Legii 12/1990 republicata.

COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii