Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Garda de Coastă 27,01,2015

ro

27 Jan, 2015 13:53 973 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autocamion cu număr fals de înmatriculare şi autoturism neînmatriculat depistate în judeţul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autocamion marca Daimler Benz, cu numere de înmatriculare ce au aparţinut unui autovehicul radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, pe care un cetăţean român intenţiona să-l scoată din ţară.
De asemenea, în zona de competenţă a S.P.F. Băneasa a fost identificat un alt cetăţean român care conducea un autoturism marca Audi A4 ale cărui numere de înmatriculare erau expirate.

• În data de 26.01.2015, în jurul orei 08.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român A. DINER, în vârstă de 21 ani, care conducea un autocamion marca Daimler Benz cu numere de Germania.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră a rezultat că numerele de înmatriculare aparţin unei autoutilitare marca Iveco, care fusese radiată din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 16.12.2014.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că i-a fost încredinţat autocamionul de către o cunoştinţă, pentru a se deplasa în R. Bulgaria, fără a cunoaşte că numerele de înmatriculare aparţin unui alt autovehicul.
Din cercetări a mai rezultat faptul că persoana în cauză deţine permis de conducere doar pentru o categorie de autovehicul, fără a avea dreptul de a circula pe drumurile publice cu un autocamion.

• În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Audi model A4 cu numere provizorii eliberate de autorităţile din Constanţa, condus de cetăţeanul român B. DUMITRU., în vârstă de 46 de ani.
La solicitarea poliţiştilor de frontieră de a prezenta la control documentele personale şi ale autoturimului, conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu le are asupra sa.
Verificările au stabilit că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din data de 21.10.2014.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul în cauză”, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin. 1 şi 2, respectiv art. 335, alin. 2 din Codul Penal,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii