Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escala în Portul Constanţa a navelor militare străine participante la exerciţiul Trident Poseidon 2015

ro

22 May, 2015 13:56 734 Marime text
            Dragorul Maritim SHKVAL a acostat vineri, 22 mai, în portul militar Constanţa, iar duminică, 24 mai, este aşteptat să sosească şi distrugătorul american USS ROSS pentru a participa la Exerciţiul multinaţional "Trident Poseidon 2015", organizat de Forţele Navale Române în perioada 22-28 mai.
            Pe timpul staţionării navelor aliate în portul Constanţa, militarii români şi străini vor participa la ateliere de lucru comune pentru stabilirea modalităţilor de acţiune şi a activităţilor ce vor fi  executate pe mare, în timpul exerciţiilor.
            Cele două nave vor ieşi în larg luni, 25 mai, împreună cu navele militare româneşti, pentru exerciţii comune şi trageri de luptă, fiind exersate proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză.
            Pe mare, vor fi executate în comun exerciţii de interdicţie maritimă, de căutare şi descoperire submarine, exerciţii de luptă împotriva minelor marine, exerciţii de luptă la suprafaţă cu trageri de luptă pe mare, exerciţii de remorcare a unei nave avariate. De asemenea, vor fi exersate şi proceduri de identificare şi urmărire a ţintelor aeriene.
 
                                                        *****
            Exerciţiul multinaţional "Trident Poseidon 2015" este secvenţa navală a Exerciţiului "Romanian Trident 2015", care este condus de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.
            "Trident Poseidon 2015" este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române şi are loc în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii