Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:20 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modulul de instruire PLATINUM LYNX 16-3

ro

21 Mar, 2016 10:06 773 Marime text

În perioada 21 - 27 martie a.c., un detaşament format din 120 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, şi din Forţele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, participă la modulul de pregătire PLATINUM LYNX 16-3, din cadrul exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 16 (BSRF 16), în poligonul Babadag, Tulcea.
În cadrul acestui modul de pregătire, militarii români se vor instrui în comun cu peste 200 de militari din armatele Bulgariei, Sloveniei şi a Statelor Unite ale Americii. Aceştia vor executa antrenamente care includ trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare,  acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.
PLATINUM LYNX 16-3 are ca obiective creşterea interoperabilităţii între forţele participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea profesionalismului militarilor.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii