Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitatea de absolvire a cursului de bază pentru aspiranți organizat în premieră de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

ro

26 Feb, 2021 16:38 1313 Marime text
  • Festivitatea de absolvire a cursului de bază pentru aspiranți organizat în premieră de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat vineri, 26 februarie, festivitatea de absolvire a cursului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Folosirea în luptă a tehnicii și armamentului naval și navigația în siguranță”.

Cursul de bază pentru aspiranți, organizat în premieră de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, are statut de curs postuniversitar și este avizat de Statul Major al Forțelor Navale și Ministerul Educației și Cercetării. Prima promoție a fost alcătuită din 34 de aspiranți care au absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în anul 2020.

Timp de șase luni, tinerii ofițeri au urmat un program de pregătire combinat, în care au fost implicate Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru pregătirea teoretică, și unități ale Forțelor Navale, pentru pregătirea practică.

Organizarea cursului de bază pentru aspiranți, sub forma unui curs postuniversitar de către Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, are ca scop menținerea standardelor de calitate impuse pe parcursul celor patru ani de studii de licență, precum și în procesul de pregătire pentru încadrarea primei funcții.

După absolvirea acestui curs, aspiranții își vor începe activitatea la unitățile din Forțele Navale Române la care au obținut repartiții.

Festivitatea de absolvire s-a desfășurat în prezența Șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, și a Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, cu respectarea tuturor măsurilor impuse în vederea prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii