Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale recunoaşte că TVA poate fi redusă la 5% la carne şi la preparatele din carne

ro

10 Dec, 2014 11:07 1407 Marime text
Potrivit unui document al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), emis ca răspuns la o întrebare adresată de un senator PSD privind reducerea TVA la produsele ecologice, cota de TVA la TOATE produse alimentare NU se poate reduce sub 15% până în 31 decembrie 2015.
 
"Pe de altă parte, în conformitate cu cele stabilite prin Directiva 2006/112/CE/2006, cu modificările şi completările ulterioare, la art. 97 se precizează că PENTRU TOATE PRODUSELE ALIMENTARE, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2015, cota standard de TVA nu poate fi redusă sub 15%", se arată comunicatul MADR.
 
Acest lucru NU înseamnă că produsele alimentare, luate separat, nu pot beneficia de reducerea cotei TVA.
 
"România aplică astăzi cota de TVA redusă de 9% la pâine. La aceasta cotă pot fi încadrate şi alte submăsuri ex: carne sau produse din carne, lapte şi produse lactate, legume şi fructe, produse alimentare care îndeplinesc condiţiile de certificare bio etc. Ca atare, produsele alimentare sau alte tipuri de mărfuri nu pot beneficia de o altă cotă redusă, ele însă pot fi introduse ca submăsuri în cadrul celor două cote de 5%, respectiv 9%", se mai arată în comunicatul MADR.
 
“Ministerul Agriculturii, prin comunicatul emis, RECUNOAŞTE că TVA la carne şi la preparatele din carne poate fi redus, tehnic vorbind la 5% chiar din acest moment. Este un obiectiv al industriei cărnii care a fost pus la colţ mulţi ani la rând. Anul 2015 va fi anul în care îl vom duce la îndeplinire. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi ai Guvernului au aflat că suntem dispuşi să începem greva fiscală dacă nu încep să ia măsuri” preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.
 
“Dacă până la sfârşitul anului nu vedem nicio schimbare şi statul continuă să ne ducă cu zăhărelul vom ieşi în stradă şi vom bloca statul cu o grevă fiscală cum nu a mai văzut România. Să-i vedem atunci cum vor reacţiona. Vor avea timp să stea la discuţii cu noi?” preşedintele SINDALIMENTA, Dragoş Frumosu.
 
“Luăm cuvântul Ministerului de bun, ca pe o confirmare dată demersului de a reduce TVA la carne şi la preparatele din carne. Sperăm să nu se joace cu industria cărnii, pentru că anul acesta suntem mai uniţi şi mai pregătiţi ca niciodată să luăm ce e al nostru: TVA 5%” preşedintele ARC, Radu Timiş.
 
preşedinte PRO AGRO
ALEX JURCONI
 
preşedinte SINDALIMENTA
DRAGOŞ FRUMOSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii