Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 350 de elevi vor sustine un spectacol cultural impresionant la cea mai ampla manifestare interculturala din Romania

ro

26 Feb, 2014 13:33 856 Marime text
Cea de-a III-a editie a Galei Culturale Romano-Turca va strange pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 19 ani pentru a sustine un spectacol cultural de anvergura la Sala Palatului din Bucuresti.
Pe 14 martie 2014 reprezentatia artistica se va repeta si in Constanta la Casa de Cultura.


Organizata de Lumina Institutii de Invatamant - una dintre cele mai importante retele de invatamant privat din Romania - Gala Culturala Romano-Turca are ca scop promovarea si intarirea relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia. Evenimentul va aduce impreuna talente din cele 2 tari sub forma de dansuri, cantece, poezie si interpretari artistice la instrumente traditionale specifice.
“Prin acest eveniment Lumina Institutii de Invatamant doreste sa promoveze frumusetea celor 2 culturi, prietenia, obiceiurile comune si traditiile bilaterale pe care le impartim de sute de ani. In plus, prin acest spectacol vrem sa ne ajutam elevii sa aiba mai multa incredere in ei si sa descopere noi abilitati pe baza carora sa-si poate defini viitorul drum in viata. Scopul nostru ca institutie de invatamant este sa largim orizontul copiilor si sa-i ajutam sa-si atinga potenatilul maxim. O astfel de performanta publica are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil si il poate motiva sa scoata la lumina talente nebanuite.” Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Invatamant.

Evenimentul va dura in jur de 2 ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin si binecunoscutul prezentator TV din Turcia Ramazan Umit Simsek. Cei care doresc sa participe la aceasta gala pot procura de pe www.eventim.ro
Gala Romano-Turca reprezinta in acealsi timp faza nationala a Olimpiadei de Limba Turca; finalele nationale se desfasoara concomitent in 150 de tari ale lumii, iar Olimpiada desfasurata la Istanbul va aduce impreuna peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investitie artistica si tehnica impresionanta.
Editia din acest an este organizata cu sprijinul Fundatiei Lumina, Universitatii Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Muzeul Satului, Palatului Copiilor, Sala Palatului, numerosi parteneri media si mari companii din Romania.
“In fiecare an suntem placut surpinsi de cat de deschisi sunt romanii in ceea ce priveste Gala Culturala Romano-Turca, de la elevi, parinti, copii pana la institutii publice, companii private si institutii media, toti sunt gata sa intinda o mana de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebreaza prietenia si colaborarea dintre cele doua natiuni.” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Inavatamant

Fondata in 1994, reteaua de institutii de invatamant privat Lumina cuprinde in acest moment 11 scoli gimnaziale in orase precum: Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti si o universitate in Bucuresti.
Printre cele mai importante competitii organizate de Institutiile Lumina se numara LuminaMath, FirstStep si deja celebrul concurs international de IT – Infomatrix care in 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de tari si a adus Romaniei numeroase medalii.
Scolile Lumina au dezvoltat in ultimii ani cei mai multi laureati ai olimpiadelor nationale si internationale din sistemul de de invatamant romanesc. Traduse in medalii, succesele internationale reprezinta un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mentiuni si 5 premii speciale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii