Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Bulgarian Punch” sau... cum au cucerit bulgarii inimile românilor - 12 august 2014

ro

12 Aug, 2014 12:09 1033 Marime text
Primăria Municipiului Mangalia. Bulgarian Punch. 12 august 2014. Comunicat complet pe Ziua de Constanta

Pornind de la un eveniment din istoria Bulgariei moderne (lovitura de stat care a dus la detronarea prințului Alexandru I de Battenberg, 9-10 aug.1886), Fan®Omania Holding și Primăria Municipiului Mangalia au organizat prima ediție a Festivalului ”Bulgarian Punch”. Astfel, în zilele de 9 și 10 august 2014, Mangalia a fost practic invadată de bulgari...dar de dei mai buni dintre ei, adică de artiști....
Muzica este ambasadorul sufletelor, iar pentru bulgari folclorul a constituit liantul, baza renașterii naționale după secole de asuprire otomană.
Așadar, pe scena din Mangalia, Bulgaria a renăscut în aplauzele publicului!
Ne-am bucurat de prezența multor ansambluri folclorice profesioniste, a unor soliști de marcă la instrumente tradiționale (la cimpoi Minko Konstandinov), dar și a unor nume importante ale scenei țării vecine: Dessy Dobreva, IRe, trupa rock Century, Teny și Vicky, Tsetoslav și alții. Au fost reprezentate de artiștii lor localitățile: Durankulak, Gurkovo, Vaklino, Dobrich, Kardan, Krapec, Topoli, Varna și Balcic.
România a fost reprezentată cu succes de ansamblul folcloric ”Mugur de folclor” și de interpreții Ion Răzvan și Antonina Lăcătuș.
Printre spectatori s-au aflat și oficialități bulgare, precum primarul Ziumbiul Medarov din Durankulak, unul dintre artizanii acestei inedite întâlniri între lumea muzicală română și cea bulgară. De asemenea, jurnalistul Veselin Dimitrov din Varna a realizat legătura cu partea română, ajungându-se astfel un eveniment deosebit, aplaudat de mii de turiști la Mangalia.
Sponsori generoși au susținut și aceste seri, astfel încât prietenii bulgari au plecat cu amintiri plăcute și au promis că vor reveni și la edițiile viitoare.
 
Magda Colesniuc
PR assistant
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii