Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel aduce legendele tenisului John McEnroe şi Ilie Năstase la Turneul ATP din România

ro

25 Apr, 2012 00:40 845 Marime text

 Celebrii tenismeni Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami şi John McEnroe vor juca în această seară într-un meci demonstrativ inedit la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Bucureşti, 24 Aprilie 2012 - Pentru al şaselea an consecutiv, Enel România va oferi fanilor tenisului momente pline de energie într-un meci demonstrativ special, ca parte a Turneului ATP din România - BRD Năstase Ţiriac Trophy. În această seară, legendarii jucători de tenis John McEnroe, Ilie Năstase, Andrei Pavel şi Mansour Bahrami vor face un spectacol memorabil în cadrul căruia buna dispoziție, umorul şi momentele speciale vor încânta publicul.

Spectacolul va începe cu un set între legenda tenisului mondial John McEnroe şi Andrei Pavel, urmat de meciul la dublu dintre Ilie Năstase şi Andrei Pavel contra John McEnroe şi Mansour Bahrami. Evenimentul va avea loc la ora 19:00, la Arenele BNR.

Enel, a doua mare companie de utilităţi listată din Europa, cu o prezenţă în 40 de ţări, este partenerul oficial al Turneului ATP încă din anul 2008. În prezent, Enel este Furnizorul de Electricitate Oficial al Turneului (2011 - 2013). În cadrul sezonului din 2012, Enel sponsorizează turneele ATP din cinci ţări, incluzând Argentina (Buenos Aires), Italia (Roma), România (Bucureşti), Spania (Barcelona) şi Marea Britanie (încheierea sezonului cu Barclays ATP World Tour Finals din Londra).

Grupul Enel a devenit o prezenţă la evenimentele sportive majore şi este activ în sponsorizări internaţionale precum Liga Profesionistă de Baschet din Spania ("Liga Endesa") sau Campionatul Mondial Moto GP în calitate de sponsor oficial al Ducati.

Enel România este unul dintre suporterii tradiţionali ai Turneului ATP din România, oferind meciul demonstrativ al turneului de şase ani, consecutiv. Stele de marcă ale tenisului precum Yannick Noah, Mats Wilander, Henri Leconte, Younes El Aynoui au fost oaspeţii ediţiilor anterioare în cadrul unor meciuri memorabile, susținute de Enel.

***

Despre jucători

Ilie Năstase este unul dintre jucătorii români de top și un ambasador al imaginii României. Năstase a câştigat locul 1 mondial în 1973 (ATP). Deţine 88 titluri la simplu, a câştigat U.S. Open în 1972 şi French Open în 1973. În meciurile la dublu masculin, a câştigat Wimbledon în 1973, French Open în 1970 (alături de Ion Ţiriac) şi U.S. Open în 1975.

Născut la Constanţa, Andrei Pavel, 39 de ani, este un antrenor de tenis renumit şi fost jucător profesionist de tenis. El a început să joace în copilărie, la vârsta de 8 ani, şi a trecut la profesionişti în 1995. Pavel a câştigat trei titluri la simplu, inclusiv turneul ATP Masters Series din Montreal/Toronto în 2001. El a mai câştigat şapte titluri la dublu, inclusiv Open Seat Barcelona în 2007. A antrenat-o pe jucătoarea de tenis Jelena Janković, fosta ocupantă a primului loc mondial.

Fiind de la o vârstă fragedă copil de mingi la un complex sportiv în Teheran şi neavând bani să îşi achiziţioneze o rachetă, Mansour Bahrami a învăţat să joace tenis cu o tigaie şi mingi făcute din sfoară. La sfârşitul anilor ‘70, guvernul din ţara lui de origine a interzis competiţiile sportive, iar Mansour, incapabil să renunţe la pasiunea sa de o viaţă, a emigrat în Franţa. După ce a obţinut cetăţenie franceză, jucătorul iranian a avut oportunitatea de a intra în circuitul de tenis profesionist. La acea vreme împlinise deja 30 de ani şi reuşise să câştige 5 turnee la dublu. Niciun alt jucător de tenis nu poate repeta trucurile lui Bahrami. Este nemaipomenit datorită combinaţiei extraordinare între talent şi umor, când aruncă mingea în aer şi o prinde în buzunar, când serveşte cu cinci mingi în mână, când glumeşte cu audienţa şi partenerii de joc.

Fostul numărul unu mondial, John Patrick McEnroe, 53 de ani, a început să joace tenis la vârsta de opt ani la un club din Douglaston, Queens. De-a lungul carierei sale, el a câştigat şapte titluri Grand Slam la simplu, nouă Grand Slam la dublu, şi unul la dublu mixt. El a înregistrat cel mai bun raport victorii / înfrîngeri dintr-un sezon al erei Open-urilor, cand, în 1984 a reputat 82 victorii şi a fost înfrânt doar de 3 ori, ceea ce înseamna un procentaj de 96,47% victorii. McEnroe este faimos pentru rivalităţile sale cu legendarii Björn Borg, Jimmy Connors şi Ivan Lendl, şi, de asemenea, pentru comportamentul său agresiv pe teren, izbucnirile şi disputele sale cu arbitri. Replica sa celebră, "Cred că nu vorbeşti serios", îndreptată spre un arbitru în timpul unui meci de la Wimbledon în 1981, a devenit mai târziu titlul autobiografiei sale. În 1999 el a fost inclus in International Tennis Hall of Fame. John McEnroe este, în prezent, comentator de tenis pentru posturile de televiziune NBC și CBS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii