Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata Totolici Mihai, subcomisar Politia Brasov - 21.01.2009

ro

21 Jan, 2009 19:36 2763 Marime text

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE
DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE

21 ianuarie 2009
Nr. 7 /VIII/3 
 
COMUNICAT
         
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului TOTOLICI MIHAI, ofiţer de poliţie cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Poliţiei Mun. Braşov – Secţia nr. 5, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, instigare la fals în declaraţii şi fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 7 decembrie 2007, inculpatul Totolici Mihai, având spre instrumentare un dosar penal având ca obiect cercetarea unei infracţiuni de furt cu autor necunoscut, a determinat-o pe persoana care reclamase furtul să declare în mod nereal că şi-a găsit bunurile (bijuterii din aur în valoare de 5.400 lei) cu privire la care a făcut plângere.
Folosindu-se de această declaraţie, la data de 13 decembrie 2007, inculpatul Totolici Mihai a finalizat cercetările în cauza respectivă şi a înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov cu propunerea de a nu se începe urmărirea penală, motivând soluţia cu declaraţia reclamantului că şi-a găsit bunurile în împrejurări care exclud varianta furtului.
În contextul în care reclamantul i-a indicat poliţistului persoana care i-a furat bunurile, la data de 11 octombrie 2008, inculpatul Totolici Mihai a pretins de la un denunţător suma de 1.500 euro în scopul de a nu continua cercetările în cauza respectivă faţă de fratele denunţătorului. În aceeaşi zi, din suma pretinsă a primit 1.000 de euro.
În vederea recuperării acestei sume de bani, în cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului.
La data de 16 decembrie 2008, inculpatul Totolici Mihai a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe o durată de 24 ore, iar la data de 29 decembrie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea sa preventivă pe o durată de 29 zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Braşov.
 Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andreea 16 Mar, 2009 12:52 ce prost e toto