Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Rotaru Aurel, Amărfoae Gheorghe, Popan Lilian şi Osoianu Bogdan-Eduard

ro

24 Jul, 2012 17:55 2508 Marime text

        24 iulie  2012
      Nr 589 /VIII/3
  
COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a următorilor inculpaţi:

- ROTARU AUREL, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut  infracţiunile de 
cumpărare de influenţă, 
contrabandă calificată,
deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete şi
ultraj,

- AMĂRFOAE GHEORGHE, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut  infracţiunile de
complicitate la cumpărare de influenţă,
complicitate la contrabandă calificată,
complicitate la deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete,
 
- POPAN LILIAN şi OSOIANU BOGDAN-EDUARD, persoane fără calitate specială, în sarcina cărora s-au reţinut  infracţiunile de complicitate la contrabandă calificată
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 17 mai - 13 iunie 2012, inculpatul Rotaru Aurel i-a promis, direct sau prin intermediul inculpatului Amărfoae Gheorghe, unui agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Bivolari (denunţător în cauză), că îi va da  50.000 euro pentru ca acesta să intervină la colegii săi de serviciu, astfel ca ei să nu-şi îndeplinească timp de trei luni atribuţiile de serviciu, constând în controale la frontiera de stat a României cu Republica Moldova. În acest fel, inculpaţilor le-ar fi fost înlesnită introducerea, în România, de produse din tutun (ţigarete) nesupuse accizării, prin alte locuri decât prin cele destinate controlului vamal. În data de 30 iunie 2012, inculpaţii Amărfoae Gheorghe, Rotaru Aurel, Oşoianu Bogdan Eduard şi Popan Lilian au fost surprinşi în flagrant după ce au introdus fraudulos, în România, din Republica Moldova,  37.440 de pachete cu ţigări pe care intenţionau să le vândă pe piaţa neagră.
În condiţiile surprinderii în flagrant, inculpatul Rotaru Aurel l-a lovit şi l-a accidentat pe lucrătorul de poliţie care a încercat să îl oprească, cauzându-i leziuni care au impus 4-5 zile îngrijiri medicale.


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Autoritatea Naţională a Vămilor, prin D.R.A.O.V. Iaşi, s-a constituit parte civilă în cauză pentru suma de 347.411 lei, ce constituie prejudiciul cauzat prin introducerea ilegală pe teritoriul României a cantităţii de 37.440 pachete ţigări .
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aparţinând inculpaţilor.
La data de 1 iulie 2012, Judecătoria Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor patru inculpaţi (detalii în comunicatul nr. 515/VIII/3 din 1 iulie 2012).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Iaşi
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii