Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:06 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Priboianu Ionuţ Adrian şi Năstase Adrian

ro

10 Jul, 2012 16:35 832 Marime text

  10 iulie 2012
  Nr.547/VIII/3
 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

PRIBOIANU IONUŢ ADRIAN, în stare de arest preventiv, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (I.P.J.) – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă şi
NĂSTASE ADRIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (I.P.J.) – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

În perioada 3-14 mai 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediul unui al doilea denunţător, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici, în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul organului de poliţie mai sus menţionat. Lucrarea avea ca obiect verificarea activităţii desfăşurate de societatea administrată de persoana denunţătoare.
De asemenea, în perioada 14 mai – 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al I.P.J. Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.
În demersul său, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian a fost ajutat de ofiţerul de poliţie judiciară Năstase Adrian, care le-a întărit denunţătorilor convingerea că Priboianu Ionuţ – Adrian are influenţă asupra şefilor lor ierarhici şi asupra celuilalt coleg şi că îi poate determina să soluţioneze lucrarea într-un mod favorabil unuia dintre denunţători.

La data de 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ – Adrian a primit de la denunţători suma de 4.000 euro, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 16 iunie 2012, Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Priboianu Ionuţ – Adrian (detalii în comunicatul nr. 443/VIII/3 din data de 16 iunie 2012).

Având în vedere că valoarea bunurilor dobândite de inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian depăşeşte veniturile obţinute în mod licit de acesta, procurorii au solicitat instanţei de judecată luarea măsurii de siguranţă a confiscării extinse a bunurilor inculpatului Priboianu Ionuţ Adrian.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.               

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii