Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare preventiva 19.12.2008

ro

19 Dec, 2008 20:04 817 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Direcţia Naţională Anticorupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Lascu Dumitru, preşedinte - director General al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din rechizitoriul întocmit de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

Inculpatul Lascu Dumitru, Preşedinte - Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 lei pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, şi anume pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 RON pentru lunile noiembrie şi decembrie 2008, prin direcţionarea unor fonduri gestionate de CAS Tulcea. La data de 24 noiembrie 2008, inculpatul Lascu Dumitru a primit suma de 8.100 RON şi 500 euro, banii fiind găsiţi în cursul aceleaşi zile la percheziţia efectuată în biroul inculpatului.

La data de 25 noiembrie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La aceeaşi dată, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Tulcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii