Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare preventiva 18.12.2008

ro

18 Dec, 2008 18:30 1019 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Serviciul Teritorial Galaţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

MILEA MARIUS, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea - Serviciul Poliţiei Rutiere şi ROTARU NICOLAE, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea - Serviciul Poliţiei Rutiere, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 18 - 28 noiembrie 2008, inculpatul Rotaru Nicolae, în calitate de agent poliţie la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea, în timp ce se afla în exerciţiul atribuţiilor de serviciu pe DN2- E85 cu autoturisme dotate cu aparate tip RADAR, a pretins şi a primit de la mai multe persoane fizice suma totală de 3.000 lei, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale.

La data de 28 noiembrie 2008, inculpaţii Milea Marius (ofiţer de poliţie la Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea) şi Rotaru Nicolae, în timp ce îşi exercitau atribuţiile de constatare a infracţiunilor şi contravenţiilor săvârşite de participanţii la trafic pe DN 2 - E 85, au fost prinşi în flagrant delict în timp ce primeau suma totală de 2.000 lei  de la două persoane pentru a nu le aplica acestora sancţiuni contravenţionale.

La data de 29 noiembrie 2008, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 1.000 lei aparţinând inculpatului Rotaru Nicolae, urmând ca instanţa să dispună confiscarea acesteia.

Activităţile de cercetare penală au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, având şi contribuţia procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii