Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație la „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”

ro

30 Sep, 2014 10:16 2754 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa invită ONG-urile din Constanţa, precum şi instituţiile ce au ca obiectiv formarea tinerilor pe diferite domenii de interes, să participe la cea de a XII – a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”, ce se va desfăşura în perioada 19 – 23 noiembrie 2014 la Complexul Expoziţional ROMEXPO.
Salonul se va desfăşura în cadrul Târgului Internaţional „GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ”. Cu această ocazie vor avea loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite teme ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative.
Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 19 noiembrie 2014, ora 14:00. Grupul ţintă este compus din tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.
În cadrul evenimentului, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2014”  
La concurs vor participa tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele categorii:
1. ştiinţe aplicate – mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică, etc;
2. Tehnologia informaţiei – tehnologii care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzez informaţiile;
3. Tehnologii ale viitorului – robotică, design grafic, cibernetică, etc
Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se va face de către jurii formate din specialişti pe domeniile enunţate.
Creaţiile și invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, iar selecţia participanţilor se va face în baza următoarelor documente:
A – formular tip de înscriere – se descarcă de pe www.mts.gov.ro;
B – document de identitate CI – în copie;
C - Curriculum Vitae.

Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2014@mts.ro, având inscripţionat în câmpul subiect menţiunea „Înscriere Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie pentru Tineret” până vineri, 10 octombrie 2014.
Serviciile de masă şi cazare și parţial transportul participanţilor se asigură de către MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI.
Numărul participanţilor pentru tinerii care participă în echipă este de maxim 3 tineri însoţiţi eventual de un profesor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii