Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atributii si proiecte prioritare

ro

13 Jan, 2010 15:20 1374 Marime text
Directia Generala a Finantelor Publice Constanta are în structura sa activitatea de Control Fiscal, activitatea de Metodologie si Administrarea Veniturilor Statului, activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica si în subordine administratiile finantelor publice municipale, orasenesti si comunale.

Principalele atribuţii ale DGFP Constanta sunt:

1. Organizează activitatea de înregistrare fiscală a plătitorilor de impozite si taxe din judeţ, activitatea de impunere, urmărire şi încasare a veniturilor bugetului de stat, a bugetelor locale si a mijloacelor din veniturile extrabugetare.

2. Coordonează aplicarea de către organele de executare din cadrul unităţilor subordonate a dispoziţiilor legale in vigoare privind procedurile de executare silită a persoanelor fizice şi juridice care nu-şi îndeplinesc oblligaţiile către bugetul de stat.

3. Organizează acţiuni de control fiscal la persoanele fizice şi juridice cu privire la îndeplinirea obligaţiilor financiare şi fiscale, evidenţa şi varsarea impozitelor şi taxelor la bugetul de stat.

4. Organizează in conformitate cu prevederile legale activitatea de trezorerie şi contabilitate publică la nivel teritorial sigurănd încasarea veniturilor si efectuarea cheltuielilor pe bugete.

5. Verifică şi avizează, potrivit legislaţiei, documentele justificative prezentate de agenţii economici în care solicită acordarea de subvenţii, prime şi diferenţe de preţ de la bugetul de stat.

În îndeplinirea atribuţiilor sale, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Constanţa are dreptul:

- să aplice sancţiunile prevăzute de lege pentru abaterile înregistrate în domeniul financiar contabil şi fiscal;

- să coordoneze aplicarea de către organele de executare a procedurilor de executare silită în cazul creanţelor bugetare administrate de Ministerul

Finanţelor Publice neplătite în termen;

- să aprobe, în condiţiile prevăzute de lege, înlesniri la plată, precum şi restituiri de impozite, taxe şi alte vărsăminte obligatorii la buget, căt şi repunerea în termen a cererilor şi contestaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii