Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări privind activitatea persoanelor fizice autorizate

ro

22 Sep, 2011 15:35 1342 Marime text

Modificări privind activitatea persoanelor fizice autorizate

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa informează contribuabilii că prin O.G. nr.30/2011, au fost aduse o serie de modificări Codului Fiscal şi cu privire la impozitarea persoanelor fizice,  printre care:
Persoanele fizice care doresc să renunţe la contabilitatea în partidă simplă în favoarea normei de venit, vor face menţiunea în formularul 220 „declaraţie privind venitul estimat” şi nu printr-o cerere depusă la organul fiscal.
De asemenea,  vor fi considerate venituri neimpozabile în cazul persoanelor fizice, şi ajutoarele şi indemnizatiile, precum şi alte forme de sprijin provenite din  fonduri externe nerambursabile.
Totodată, se menţionează că sunt neimpozabile şi bunurile valorificate prin centrele de colectare în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice.
O altă noutate o reprezintă faptul că  activitatea de taximetrie va putea fi impusă din nou la norma de venit începând cu anul 2012, faţă de actuala prevedere conform căreia era obligatorie impunerea activităţii de taximetrie în sistem real pe baza contabilităţii în partidă simplă.
Persoanele fizice mai trebuie să ştie că a devenit obligatorie înregistrarea la  organul fiscal competent a contractelor de prestări servicii, pe care acestea le au încheiate cu persoane fizice sau juridice nerezidente.

Bogdan  Huţucă
Director executiv          

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii