Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier

ro

29 Mar, 2012 16:55 681 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
29.03.2012

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în  săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi  falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani.
        În fapt, se reţine că membrii grupării produc sau achiziţionează   aparatură de skimming, pe care apoi o utilizează pe teritoriul României dar şi în Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau S.U.A., în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM.
        Datele de identificare copiate sunt folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru  extragerea unor sume substanţiale de bani din conturile titularilor (îndeosebi în S.U.A).
        Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase sunt expediate în ţară, unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri şi sunt investite în afaceri licite, în scopul reciclării.
        La data de 28 martie 2012, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa suma de 100.000 USD, provenind din activitatea infracţională.
        Valoarea prejudiciului cauzat  depăşeşte suma de 500.000 USD.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 7 percheziţii domiciliare  în municipiul din Craiova în vederea identificării de mijloace de probă.
        La sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 7 de persoane în vederea audierii.
        Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul Secret Service şi FBI.
        Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  IJJ Dolj.
        Suportul informatic a fost asigurat de către DGIPI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii