Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea Grupului tematic Regional „Dezvoltare urbană“

ro

22 Nov, 2013 14:46 1633 Marime text
La şedinţa de vineri după amiază, de la ora 13.00, organizată la sala de conferinţe a hotelului Esplanada din Tulcea, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, primarul municipiului, Constantin Hogea, dar şi primari ai oraşelor din Tulcea.
 
Este vorba despre o discuţie organizată la nivel regional pe tema sesiunii de finanţare 2014-2020.
 
În cadrul acestor dezbateri au fost prezentate prevederile din Acordul de Parteneriat care contribuie la dezvoltarea urbană, au fost prezentate Axele prioritare şi Măsurile de Intervenţie  propuse în PDR Sud – Est (pentru perioada 2014-2020) care contribuie la dezvoltarea urbană.
 
De asemenea, moderatorii au discutat despre metodologia de realizare  a analizei „Dezvoltarea urbană în regiunea de Sud-Est, situaţia actuală şi oportunităţi de dezvoltare“.
 
Tot în cadrul şedinţei de vineri au fost purtate discuţii legate de proiectele necesare în mediul urban şi au fost prezentate fişele de proiect cuprinse în portofoliul de finanţare pentru 2014-2020.
 
S-a mai discutat, de asemenea, despre completarea listei de priorităţi din domeniile infrastructură, economic, social, sănătate, educaţie, capacitate administrativă, turism, dezvoltarea afacerilor şi capacitatea instituţională a unităţilor administrativ teritoriale.
 
„Primul pas pentru dezvoltare durabilă este analiza resurselor naturale şi umane, dar şi a infrastructurii tehnice a teritoriului, economiei, mediului, dar şi a aspectelor sociale. Consider că pentru dezvoltare este necesar un management axat pe asigurarea de servicii de utilităţi publice şi servicii medicale şi sociale la un standard calitativ superior, conectarea directă sau indirectă la principalele reţele de transport, asigurarea unui sistem de protecţie al mediului înconjurător şi de extindere continuă a zonelor verzi, de agrement cât si a parcurilor (pentru prevenirea poluării). De asemenea, trebuie să fim atenţi la dezvoltarea resurselor locale şi utilizarea lor eficientă pentru revitalizarea economiei locale, astfel încât toţi rezidenţii să beneficieze de un nivel de viaţă ridicat“, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii