Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri de lobby şi advocacy la Galaţi

ro

28 Feb, 2012 17:20 1361 Marime text

Comunicat de presă
Cursuri de lobby şi advocacy la Galaţi

Academia de Advocacy organizează în perioada 26-30 martie 2012 o nouă serie de cursuri în lobby şi advocacy, care se adresează reprezentanţilor de camerelor de comerţ, asociaţiilor de IMM, sindicate, patronate şi organizaţii neguvernamentale din regiunea Sud-Est.
Cursurile sunt  organizate de către Academia de Advocacy în cadrul proiectului Partener activ şi implicat şi  se vor desfăşura pentru 50 de persoane din regiunea Sud-Est, începând cu 26 martie, la Hotelul Vega din Galaţi, Bd. Marii Uniri nr.107. Costurile de transport şi cazare ale participanţilor sunt suportate prin proiectul Partener activ şi implicat, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Participanţii vor parcurge un program de formare compus din două cicluri. Primul ciclu constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de 8 săptămâni de aplicaţii practice în propria organizaţie, cu asistenţă din partea specialiştilor din proiect. La finalul ciclului, participanţii vor fi evaluaţi şi vor primi recunoaştere naţională a competenţelor prin certificat UECNCFPA.
 Ciclul al doilea constă într-o sesiune de training de 5 zile, urmată de o 10 săptămâni de aplicaţii practice, care se va finaliza cu un examen şi o evaluare de competenţe pentru diploma de Specialist în activitatea de lobby. Cursurile se vor derula succesiv în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012. În prezent, Academia de Advocacy a finalizat prima săptămână de cursuri în toate regiunile de dezvoltare ale României totalizând aproximativ 400 de participanţi: membrii ai asociaţiilor de jurnalişti, membrii de sindicat, patronat, camere de comerţ, asociaţii de IMM şi ONG-uri, iar de la începutul anului 2012, a reînceput o serie de cursuri pentru încă 50 de participanţi din fiecare regiune de dezvoltare.
Cursul de la Galaţi începe în 26 martie 2012, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.
Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 9 martie 2012. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

 

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy şi lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby,  instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii