Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă doi brokeri au cerut CSA să le retragă autorizaţiile

ro

21 Nov, 2011 23:25 1603 Marime text

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale PROFINS BROKER DE ASIGURARE S.R.L.

Decizia nr. 841/21.11.2011 privind retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale PROFINS BROKER DE ASIGURARE S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat încetarea activităţii la cerere şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Comerciale OPTIMASIG BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE S.R.L.

Decizia nr. 842/21.11.2011 privind aprobarea cererii de încetare a activităţii Societăţii Comerciale OPTIMASIG BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE S.R.L. a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul societăţilor menţionate nu au implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să își producă efectele în condițiile stabilite la data semnării.

***

Despre CSA

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuții de autorizare, supraveghere prudenţială și control a activității de asigurare în România, precum și cu atribuții de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC - Comitetul European pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale și IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea și amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii