Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSA sancţionează societatea Eurolife Broker de Asigurare şi administratorul acesteia

ro

17 Aug, 2011 20:20 912 Marime text

CSA sancţionează societatea Eurolife Broker de Asigurare şi administratorul acesteia

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat cererea de încetare a activităţii Societăţii Comerciale Eurolife Broker de Asigurare S.R.L.
Decizia 547/11.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea cu retragerea aprobării administratorului - conducător executiv al Societăţii Comerciale Eurolife Broker de Asigurare S.R.L.
Printre cele constatate care au condus la aplicarea acestei sancţiuni se numără:
· Nu au fost furnizate potenţialilor clienţi informaţiile privind toate condiţiile contractului de asigurare, precum şi informaţiile minime despre intermediar şi asigurător;
· Au fost obţinute venituri din operaţiuni care exced obiectul de activitate, respectiv studii de piaţă;
· Asiguraţii nu au fost notificaţi cu privire la încetarea activităţii;
· Nu au fost transmise către CSA unele raportări financiare;
· Nu a fost desemnată o persoană care să aibă responsabilităţi în aplicarea şi respectarea sancţiunilor internaţionale.

Decizia 548/11.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul Societăţii Comerciale Eurolife Broker de Asigurare S.R.L. nu au implicaţii asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să îşi producă efectele în condiţiile stabilite la data semnării.

***
Despre CSA
CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare în România, precum şi cu atribuţii de emitere a normelor de aplicare a legii.
Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.
CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale şi IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea şi amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii