Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSA interzice temporar activitatea SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE

ro

16 Aug, 2011 16:57 994 Marime text

CSA interzice temporar activitatea SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea cu interzicerea temporară a exercitării activităţii de asigurare a Societăţii Comerciale SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE S.R.L.
Decizia 534/09.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Prin Decizia CSA nr. 332/22.04.2010 s-a dispus suspendarea, la cerere, a desfăşurării activităţii de broker de asigurare a societăţii SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE S.R.L., pe o perioadă de 12 luni, cât şi obligaţia de a rezilia contractele cu societăţile de asigurare, precum şi achitarea debitelor către acestea.

Ca urmare a faptului că societatea nu a răspuns la notificarea transmisă de CSA, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât înlocuirea măsurii de suspendare a desfăşurării activităţii de asigurare cu interzicerea temporară a exercitării activităţii de asigurare.

Reluarea activităţii S.C. SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE S.R.L. se dispune prin decizie motivată a CSA.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul Societăţii Comerciale SITAL ASIGURĂRI – BROKER DE ASIGURARE S.R.L. nu au implicaţii asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să îşi producă efectele în condiţiile stabilite la data semnării.

***

Despre CSA
CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuţii de autorizare, supraveghere prudenţială şi control a activităţii de asigurare în România, precum şi cu atribuţii de emitere a normelor de aplicare a legii.
Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.
CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale şi IAIS - Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea şi amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii