Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Copilului Constanța face achiziții pentru implementarea Proiectului „Închiderea centrului de plasament Ovidiu“ (DOCUMENT)

ro

13 May, 2023 16:06 1411 Marime text

 
  • Au rămas neatribuite loturile privind dotările pentru spațiile de recreere pentru cele două case din strada Progresului și, respectiv, privind diverse produse pentru centrul din strada Theodor Aman, ambele loturi fiind anulate administrativ.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a atribuit mai multe contracte pentru dotarea a două căsuțe de tip familial și a unui centru de zi în cadrul Proiectului „Închiderea centrului de plasament Ovidiu“ cod SMIS 119874.
 
Astfel, reprezentanții DGASPC Constanța au semnat cu firma Eurosting AAW Industry SRL din Buzău contractele vizând Lotul 1 – echipamente de protecție împotriva incendiilor pentru două căsuțe de tip familial situate în Medgidia, pe strada Progresului FN și, respectiv, Lotul 3 – echipamente de protecție împotriva incendiilor pentru dotarea centrului de zi din Medgidia, pe strada Theodor Aman nr. 44.
 
Valoarea totală a contractului pentru Lotul 1 este de 5.651,4 lei fără TVA (față de 6.302,52 de lei fără TVA estimați de autoritatea contractantă), iar cea a Lotului 3 este de 3.418,98 de lei fără TVA (față de 5.462,19 lei fără TVA estimați inițial).
 
În continuare, cu firma Divine Mob SRL din Cluj Napoca a fost semnat contractul vizând Lotul 4 – echipamente medicale pentru centrul de zi din Medgidia, strada Theodor Aman nr. 44 – cu o valoare totală de 2.773 de lei fără TVA (față de 2.773,12 lei fără TVA estimați inițial).
 
Au rămas neatribuite loturile privind dotările pentru spațiile de recreere pentru cele două case din strada Progresului și, respectiv, privind diverse produse pentru centrul din strada Theodor Aman, ambele loturi fiind anulate administrativ.
 
Informațiile privind atribuirea contractelor au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată.
 
Despre contract
 
În descrierea contractelor se arată că „obiectul achiziției il constitue furnizarea, montarea spațiului de recreere, echipamente PSI, etc.  aferente proiectului «Închiderea centrului de plasament Ovidiu» în vederea dotarii a 2 (două) căsuțe de tip familial (CTF-uri) de la Medgidia, str. Progresului FN și respectiv pentru Centrul de Zi din Medgidia, str. Theodor Aman, nr. 44, județul Constanța conform loturilor și anexelor la caietul de sarcini“.
 
Totodată, autoritatea contractantă a arătat că „prin serviciile oferite de cele două Case de tip familial dorim să creăm un mediu propice de îngrijire și asistență, un mediu cât mai apropiat de cel de tip familial care în funcție de nevoile fiecăruia, să le permită să dobândească un nivel corespunzător de independență pentru o integrare familială, școlară, socială și profesională adecvată“.
 
„Centrul de Plasament Ovidiu este un centru rezidențial care are ca beneficiari copii cu vârste între 2-18 ani. Serviciile oferite de acest centru sunt: găzduire, îngrijire și educare într-un cadru de viață cât mai asemănător celui din familie, supraveghere medicală generală, informare, instruire și dezvoltarea opiniei personale, dezvoltarea unor abilități de autonomie personală, autogospodărire, dobăndirea unor abilități practice de rezolvare a mai multor probleme personale“, potrivit DGASPC Constanța.
 
„Prin serviciile oferite în Centrul de zi vom contribui la reducerea în general al numărului de copii care intră în sistemul rezidențial de protecție și în special al copiilor instituționalizați din considerente economice ale familiei; la menținerea unui număr mai mare de tineri în comunitatea de unde provin și întinerirea forței de muncă; la menținerea unei legături permanente și active cu familia naturală; la dezvoltarea spiritului de solidaritate socială; prin implicarea comunității prin asistarea membrilor ei aflați în situații de risc“, au mai arătat reprezentanții Protecției Copilului Constanța
 
Despre Eurosting AAW Industry SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 mai 2023, societatea a fost înființată în anul 2011 și are sediul social în        Buzău, pe strada Frasinet, obiectul de activitate fiind reprezentat de alte activități profesionale, științifice și tehnice n.c.a.
 
Asociat unic și administrator al societății este Florin Rusu, al cărui nume se leagă și de Class Business & Leisure Center SRL și Est Premium Expert SRL.
 
Cifrele Eurosting AAW Industry arată că societatea a avut în 2021 42 de angajați, profit peste 3,12 milioane de lei și cifra de afaceri a fost peste 38,35 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Eurosting AAW Industry SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 8.495.810,94 de lei, iar printre instituțiile publice care au semnat contracte cu firma se numără Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa, Administrația Domeniului Public, Administrația Domeniului Public Sector 2, dar și altele.
 
Despre Divine Mob SRL
 
Platforma Confidas.ro, consultată pe 12 mai 2023, arată că firma Divine Mob a fost înființată în anul 2016 și are sediul social în Cluj-Napoca, pe strada Tabacarilor, nr. 5, obiectul de activitate fiind reprezentat de comerț cu ridicata al mobilei de birou.
 
Societatea este deținută și administrator de Mircea Călin Șolea, iar în 2021 firma figurează cu 0 angajați, pierderi de peste 13.000 de lei și cifra de afaceri peste 4.300 de lei.
 
Potrivit sursei citate, compania Divine Mob SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 632.069,58 de lei, iar printre autoritățile contractante se numără Colegiul Național Neagoe Basarab Oltenița, Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu, Ministerul Finanțelor Publice, Spitalul Orășenesc Lipova, dar și altele.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Anchetă a DGASPC Constanța în cazul elevului de 7 ani care a mers cu o armă de tip airsoft la școală (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii