Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 20 milioane lei Primăria Rasova, județul Constanța, a atribuit contractul pentru construirea rețelei de apă în comună

ro

04 Oct, 2023 17:00 1708 Marime text
  • Valoarea totală a achiziției este de 23.011.778,89 lei
  • Firmele câștigătoare sunt Cornell’s Floor SRL, Dimex-2000 Company SRL, Dani Building SRL
 
 
Primăria comunei Rasova a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, care vizează servicii de proiectare și execuție de lucrări în cadrul proiectului „Rețea de alimentare cu apă în comuna Rasova, județul Constanța”.
 
Valoarea totală a achiziției este de 23.011.778,89 lei, atribuirea având loc pe 26 septembrie 2023, contractul fiind publicat în SEAP la dată recentă. Firmele câștigătoare sunt Cornell’s Floor SRL, Dimex-2000 Company SRL, Dani Building SRL.
 
Despre Cornell's Floor SRL

 
Conform platformei Termene.ro, Cornell's Floor SRL a fost fondată în 2008, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este controlată de Elena Mirela Tiprigan, din Botoșani.          

 
Cornell's Floor SRL – cu zeci de contracte publice la activ - are declarate cinci puncte de lucru, iar profitul brut declarat pentru 2022 a fost de 10.971.794 de lei, în timp ce pentru anul 2021, profitul a fost de 10.245.416 de lei și 12.544.383 de lei pentru anul 2020.

 
Conform propriului portofoliu, Cornell's Floor SRL s-a ocupat de construirea sediului Primăriei Curtești, de centrul de asistență copii după programul școlar „After school“ din Vlasinești, de modernizarea și extinderea Primăriei Dragușeni, dar și de sistemul de alimentare cu apă în localitățile Babiceni-Broșteni, comuna Durnești, județul Botoșani.
 
Despre Dimex-2000 Company SRL
 
Firma este înființată în anul 2000, iar pe anul 2022 a raportat 206 salariați, o cifră de afaceri de 181.075.922 lei și un profit de 6.842.079 lei. S
 
ediul social al companiei este în Bistrița Năsăud, pe strada Rebrișoara nr. 315. Asociați în firmă, cu cote egale, sunt Ioan Scurtu și Neluța Lucreția Scurtu.
 
Cei doi sunt și administratorii companiei. Ioan Scurtu mai este asociat în Dimex Energy Project SRL, iar Neluța Lucreția Scurtu este asociat unic în Regal Oil Lux SRL.

 
Despre Dani Building SRL

 
Sediul social al Dani Building SRL este pe strada Peciu Nou, din București, și se ocupă de activitati de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

 
Firma – cu două puncte de lucru în București - îi are ca asociați pe Nicolae Pintea, din București, cu 75% și pe Laura Daniela Preda, tot din București, cu 25%. Ca administrator apare Nicolae Pintea.    

 
Conform platformei Termene.ro, în trecut, Nicolae Pintea a figurat în trecut în Catinga Serv SRL în Profesional Pred Design SRL și în Putna Inex SRL, radiate.
 

Asta în timp ce Laura Daniela Preda apare în Pincad Proiect SRL, iar în trecut a figurat în Profesional Pred Design SRL, radiată.
 

Pentru anul 2022, Dani Building SRL a declarat un profit brut de 1.497.735 de lei, pentru 2021 - 1.420.324 de lei, iar pentru anul 2020 profitul declarat a fost de 1.135.248 de lei.
 
Rasova - scurt istoric
 
Conform site-ului oficial al primăriei, localitatea Rasova, prin documentele existente și cercetate parțial până în prezent, atestă o continuitate de locuire de minimum 1800 de ani (din perioada romană).
 
În partea de nord a localității, mai sunt vizibile urmele zidurilor de apărare ale unei așezari din perioada feudalismului timpuriu.
 
În documentele feudale mai târzii – sec. XVI- XVII – localitatea este consemnată cu numele de Rasovat, Rasovatca și Rasovata (registrele turcești de evidență fiscale din anii 1573, 1675 și 1676).
 
La mijlocul secolului al XVII - lea, Evlia Celebi consemnează în notele sale de călătorie și localitatea Rasova.
 
Denumirea localității vine din limba turcă. Semnificația sa este aceea de „pășune bună“.
 
În localitate sunt urme ale unor cetăți foarte vechi: la Malul Roșu se află ruinele unei așezări datată în secolele IX - XI, iar la Complexul Pescărie se afla urmele unei așezări romane.
 
Între localitățile Rasova și Dunăreni, pe un deal înalt, de pe malul drept al Dunării, se află punctul numit Muzaid, unde a fost identificată cetatea Sacidava.
 
Cele mai vechi urme descoperite sunt din sec. al II-lea e.n.
 
Primarul comunei este Neamtu Mihalache (PNL)  
 
Viceprimarul comunei este Poenaru Ion (PNL)
 
Consiliul Local al Comunei Rasova are următoarea componentă:
 
1. Burnaz Vasile;
 
2. Cara-Ion Cosmin-Iulian;
 
3. Drinca Nicu;
 
4. Ivan Georgica-Ionut;
 
5. Matei Ionut;
 
6. Mihai Dumitru;
 
7. Mocanu Gheorghe;
 
8. Neamtu Nicolae;
 
9. Poenaru Ion;
 
10. Popescu Constantin;
 
11. Tanase Valentin;
 
12. Vaida Stefan;
 
13. Vasiliu Ionut;
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Albion Services SRL își extinde activitatea și deschide un nou punct de lucru la Rasova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii