Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Tulcea Consult Vest SRL, al doilea contract cu RA Administrația Zonei Libere Sulina, pentru supervizarea lucrărilor la Portul Sulina (DOCUMENT)

ro

05 Sep, 2023 10:52 1418 Marime text
Administrația Zonei Libere Sulina. Sursa foto: AZL Sulina
  • Consult Vest SRL este deținută de Ioan Cătălin Ienci și Voicu Daniel Ienci, cel din urmă fiind, totodată, și administratorul societății.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire.
Consult Vest SRL din județul Hunedoara și-a adjudecat un al doilea contract de supervizare a lucrărilor de modernizare a Portului Sulina, de la Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina, de data aceasta fiind vorba despre Perimetrul II din Etapa I a proiectului.
 
Noul contract vine după ce, în noiembrie 2022, compania din Hunedoara și-a adjudecat contractul pentru supervizarea lucrărilor la Perimetrul I.
 
Informațiile privind noul contract au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț, fiind depuse trei oferte admisibile.
 
Titlul contractului este „Supervizare pentru proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului «Modernizarea Portului Sulina Cap Mol-Bazin Maritim – Perimetrul II – Etapa I»“, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin „Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, POIM (cod proiect 131430) Cod apel: POIM/643/2/4/Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intremodale și porturi. Componenta OS 2.4 Apel de proiecte pentru creşterea volumului de mărfuri tranzitate prin porturi“.
 
Valoarea totală a contractului este de 1.999.000 de lei fără TVA, adică peste 400.000 de euro, la cursul actual, acesta fiind estimat inițial la 3.703.000 de lei fără TVA.
 
Durata contractului este de 66 de luni și nu este posibilă subcontractarea, după cum se precizează în datele oficiale.
 
În descrierea succintă a achiziției se arată că „domeniul de aplicare al Contractului îl reprezintă supervizarea proiectării și a lucrărilor din cadrul proiectului: «Modernizarea Portului Sulina Cap Mol-Bazin Maritim – Perimetrul II – Etapa I», inclusiv tot restul echipamentelor necesare, utilaje mobile şi containere, incluzând toate structurile provizorii necesare pentru desfăşurarea şantierului, în conformitate cu amenajarea teritorială şi condiţiile de construire, proiectarea și construcţia făcându-se pe baza studiului de fezabilitate aprobat“.
 
Se mai arată că „în cadrul studiului au rezultat următoarele lucrări principale necesare a se realiza în cadrul proiectului: -elaborarea documentațiilor tehnice; -obținerea tuturor avizelor/acordurilor/permiselor necesare obținerii Autorizației de construire. La elaborarea documentațiilor, Contractantul va respecta conținutul cadru prevăzut de legislația în vigoare și solicitările instituțiilor abilitate pentru emiterea avizelor/ acordurilor și autorizațiilor; -execuția lucrărilor de modernizare, reabilitare, dezvoltare ale Portului Sulina, conform Caietului de Sarcini si Proiectului aprobat pentru executie; -perioada de notificare a defectelor“.
 
Reprezentanții autorității contractante au punctat că „Sulina este un oras și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a Romaniei, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagra. Obiectivul general al proiectului «Modernizarea Portului Sulina Cap Mol-Bazin Maritim – Perimetrul II – Etapa I” este de a susține creșterea rolului portului Sulina ca motor de dezvoltare economică locală și regională și vizează acţiuni de modernizare și dezvoltare a infrastructurii portuare, pentru acostare nave turistice și de agrement adaptate la cerinţele actuale ale beneficiarului“.
 
„Portul Sulina are urmatoarele avantaje:- face parte din rețeaua Extinsă Trans-Europeană de Transport; - este port fluvial, port de intrare/ieșire din Romania, în care acostează nave fluviale, cât și maritime de până la 25000tdw. - tipurile navelor fluviale și maritime care acostează în port sunt: șlepuri împin de 1000t, barje, cargouri de 27400, 4400, 4800 tdw, până la 25000 tdw“, conform autorității contractante.
 
Reprezentanții RA AZL Sulina au mai explicat că „domeniul de aplicare al Contractului îl reprezintă supervizarea proiectarii si executiei lucrarilor in cadrul proiectului: „Modernizarea Portului Sulina Cap Mol-Bazin Maritim – Perimetrul II – Etapa I”, pentru care este necesară proiectarea (elaborarea documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire și a proiectului tehnic de executie și asistență tehnică pe perioadă execuției lucrărilor) și execuția lucrărilor, constând în următoarele lucrări:
1) Lucrari de execuție a cheului vertical, tip escaladă (200 ml);
2) Realizarea lucrari de instalații eletrice pentru a asigura iluminatul public, funcționarea echipamentelor de cheu și alimentare a navelor cu energie electrică;
3) Realizarea lucrărilor de alimentare cu apă a navelor;
4) Realizarea instalațiilor pentru stingerea incendiilor;
5) Realizarea lucrărilor pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale;
6) Reabilitarea drumului de acces cu o lungime de 650 ml și o lățime de 7,0 m;
7) Crearea unei platforme portuare cu o suprafață de 28.800 mp“.
 
Despre Consult Vest SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 5 septembrie 2023, Consult Vest SRL a fost înființată în 2006, are sediul social în Tărățel, județul Hunedoara și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociați cu părți egale sunt Ioan Cătălin Ienci și Voicu Daniel Ienci, cel din urmă fiind, totodată, și administratorul societății.
 
Ioan Cătălin Ienci figurează și în Cevacon Concept SRL Oradea și Casalin SRL Hunedoara.
 
În 2022, societatea a declarat șapte angajați, pierderi peste 270.000 de lei și cifra de afaceri peste 375.000 de lei.
 
Conform Confidas.ro, compania Consult Vest SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 331.691,75 de lei, printre autoritățile contractante regăsindu-se Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa, Administrația Bazinală e Apă Banat, Administrația Bazinală de Apă Crișuri, dar și altele.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Aproape 620.000 de euro pentru supervizarea proiectului și lucrărilor de modernizare în Portul Sulina. Cine și-a adjudecat contractul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii