Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geodata Services SRL va actualiza PUG-ul orașului Măcin, județul Tulcea (DOCUMENT)

ro

07 Mar, 2024 12:11 462 Marime text
  • Primăria Măcin a organizat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Actualizare PUG oraș Măcin, județul Tulcea“. Potrivit SICAP, contractul a fost atribuit pe 4 martie 2024 societății Geodata Services SRL.
 
Planul Urbanistic General în vigoare al U.A.T. Oras Macin, a devenind depășit în raport cu noile realități economice și teritoriale ale orasului, ceea ce impune actualizarea acestuia.
 
Prin urmare, Primăria Măcin a organizat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Actualizare PUG (Plan Urbanistic General) oraș Măcin, județul Tulcea“.
 
Potrivit SICAP, contractul nr. 2443 a fost atribuit pe 4  martie 2024 societății Geodata Services SRL. Contractul are o valoare de 40.188.478 lei. Durata maximă a contractului de prestări servicii este de 24 luni.
 
Necesitatea actualizării PUG derivă și din obligația impusă prin art. 46 al Legii 350 / 2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, care prevede că ”fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să își actualizeze la maximum10 ani Planul urbanistic general în funcție de evoluția previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților locale.
 
Conform art. 44 din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul ”Documentațiile de urbanism se elaborează de către colective interdisciplinare formate din specialiști atestați în condițiile legii.” Prin urmare, pentru satisfacerea necesității este necesară achiziția unor servicii specializate. Autoritatea contractantă nu dispune în prezent de un sistem prin care să deruleze monitorizarea aplicării documentațiilor aprobate, prin revizuirea permanentă a datelor și prevederilor din documentațiile de urbanism, respectiv prin marcarea sistematică, atât în format electronic, cât și în piesele scrise și desenate ale documentațiilor, a modului de realizare a propunerilor, precum și a eventualelor modificări sau detalieri prin planuri urbanistice aprobate.
 
Prin urmare, se intenționează integrarea informațiilor de urbanism într-un sistem informatic geografic (GIS) care să permită autorității contractante să își îndeplinească obligația legală de monitorizare a implementării documentațiilor urbanistice aprobate, de constituire, întreținere, extindere și dezvoltare a bazei de date urbane și teritoriale standardizate și compatibile, inclusiv în conformitate cu directiva INSPIRE transpusă prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2010 privind instituirea Infrastructurii naționale pentru informații spațiale în România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 190/2010, așa cum prevede art.15, lit.b din Legea 350/2001 privind urbanismul și amenajarea teritoriului.
 
 

Actualizarea PUG0ului orașului Măcin cuprinde mai multe etape

 
 
Conform art. 46 alin. (1) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare, valabilitatea Planului Urbanistic General (PUG) este de 10 ani de la momentul aprobării. Contractul de servicii având ca obiect „Actualizare PUG oraș Măcin, județul Tulcea” cuprinde următoarele etape:
•      Etapa II - Elaborarea studiilor de fundamentare;
•      Etapa III - Elaborarea analizei diagnostic integrate și a Strategiei de dezvoltare spațială;
•      Etapa IV - Elaborarea formei preliminare a documentației de urbanism PUG în format GIS;
•      Etapa V - Obținerea de avize și/sau acorduri, redactarea finala a documentației de urbanism PUG - cu intoducerea tuturor observațiilor din avize și/sau acorduri aprobate prin HCL;
•      Etapa VI – Elaborarea formei finale a PUG-ului și integrarea RLU în format digital în soluția GIS, avizata OCPI.
*Mențiune: Etapa I – Realizarea suportului topografic – este realizată.
 

 
Despre SC Geodata Services SRL

 
 
Potrivit termene.ro, firma Geodata Services SRL a fost înființată în anul 2018, adresa sediului social este la București, iar obiectul de activitate este „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
 
Asociat unic în SC Geodata Services SRL este Daniela – Cristina Stoicescu, cea care are și calitatea de administrator. Aceasta mai apare în Inov Electric SRL, CDC Visual Network SRL, Inov Ecosystems și Soho Engineering SRL.  
 
În 2022, SC Geodata Services SRL a avut o cifră de afaceri de 7.964.822 lei, un profit de 2.856.014 lei și 14 angajați.
 
Platforma termene.ro informează că SC Geodata Services SRL are peste 450 de contracte câștigate - achiziții directe și 21 de contracte castigate – achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 11 februarie 2024).
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
Citește și:

 
Cumpărări directe Constanța. Firma Geodata Services, contract cu Primăria Independența, în valoare de peste 26.000 de euro (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii