Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:07 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electroscoica Mar SRL construieşte un ponton pentru ANR. Investiţia, la Căpitănia Herestrău din Bucureşti (document)

ro

07 Dec, 2016 00:00 1991 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Autoritatea Navală Română (ANR) a atribuit recent un contract de achiziţie pentru „Ponton de acostare cu suprastructură sediu Oficiu de Căpitănie Herăstrău“, care urmează să fie livrat la Căpitănia Snagov - Oficiul de Căpitănie Herăstrău, Bucureşti.
 
Potrivit contractului, sunt necesare proiectarea şi construcţia unui ponton de acostare cu suprastructură destinat Oficiului de Căpitănie Herăstrău, legat la mal pe amplasamentul actualului ponton. Acesta va fi folosit ca sediu administrativ pentru Căpitănia Snagov - Oficiul de Căpitănie Herăstrău. Pontonul va fi proiectat şi construit conform normelor tehnice ANR privind clasificarea şi construcţia navelor de navigaţie interioară, aprobate prin OMT 306/1999. Întreaga structură va fi proiectată şi construită astfel încât să asigure flotabilitatea şi stabilitatea pentru o zonă de navigaţie.
 
Lungimea pontonului va fi de 15.000 mm, iar lăţimea va fi de 7.000 mm. Durata contractului pe fiecare fază este de 30 de zile de la semnarea acestuia de ambele părţi pentru predarea proiectului tehnic şi de 120 de zile de la data avizării de către ANR a proiectului tehnic pentru livrarea pontonului.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 1.231.115,6 lei, fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut în cadrul licitaţiei publice electronice. Contractul a fost atribuit pe 11 noiembrie, după ce au fost depuse patru oferte şi validate doar două dintre acestea.
 
Câştigătoarea licitaţiei a fost stabilită firma Electroscoica Mar SRL, cu adresa pe strada Valu lui Traian, din Constanţa. Potrivit contractului de atribuire, estimarea iniţială a valorii contractului a fost de 1.400.000 de lei, fără TVA, însă valoarea totală finală a contractului este de 1.231.115,6 lei, fără TVA.
 
Potrivit prevederilor art. 193 din Legea 98/2016, ANR va accepta la momentul depunerii ofertelor DUAE, ca dovadă preliminară care confirmă că operatorul economic în cauză îndeplineşte condiţiile/criteriile stipulate în prezenta fişa de date, urmând ca, înainte de atribuirea contractului, ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire, să prezinte documentele justificative actualizate prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare şi selecţie, în conformitate cu informaţiile cuprinse în DUAE, potrivit art. 196, alin. 2, din Legea nr. 98/2016. De asemenea, ANR poate solicita ofertanţilor să depună toate sau o parte dintre documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment, pe durata desfăşurării unei proceduri de atribuire, dacă acest lucru este necesar, pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. DUAE se va depune, după caz, şi de către terţul susţinător. La elaborarea ofertelor, operatorii economici vor ţine cont de obligaţiile relevante din domeniul mediului, social şi al relaţiilor de muncă, conform prevederilor art. 51 din Legea 98 privind achiziţiile publice. Anunţul de atribuire a fost publicat la data de 5 decembrie 2016, pe e-licitatie.ro.

Despre Electroscoica Mar SRL 

Înmatriculată în anul 1991, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Valul lui Traian nr. 44. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.000 de părţi sociale. Societatea este deţinută de Ion Enache, născut pe 13.02.1952, în Adamclisi, cu 25% din capitalul social, Iulian Gherman, născut pe 19.07.1959, în Constanţa, cu 25% din capitalul social, Dan Dumitru, născut pe 2.12.1955, în Sibioara, cu 25% din capitalul social, Gabriel Laurenţiu Tomoş, născut pe 26.05.1966, în Constanţa, cu 10% din capitalul social, şi Ion Fătu, născut pe 11.10.1959, în Constanţa, cu 15% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor, sunt Ion Enache, Dan Dumitru şi Iulian Gherman.
 
În anul 2015, societatea cu 69 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.587.755 de lei şi un profit net de 460.809 lei. Societatea a câştigat în ultimii ani mai multe contracte cu autorităţile publice.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta anunţul de atribuire publicat de ANR pe site-ul e-licitatie.ro pentru contractul „Ponton de acostare cu suprastructură - sediu Oficiu de Căpitănie Herăstrău“.
 
Citeşte şi:
 
Municipalitatea scoate din conturi 42.000 de lei pentru o sirenă electronică mobilă (document)

Electroscoica Mar, scoasa din criza de ANR

Anul şi sutele de mii de euro de la ANR. Aproape jumătate de milion de euro pentru Electroscoica Mar

Cât plăteşte ARSVOM pentru serviciile de reparaţii a navelor (document)

Cât plăteşte ARSVOM pentru servicii de reparaţii la şalupa S/S Saturn (document)

Electroscoica Mar SRL va repara şalupa Safir din cadrul ARSVOM (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii