Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita E.S. Ambasadorul RF Nigeria Domnul Abba Abdullahi Tijjani, la Palatul Camerei Naţionale

ro

28 Nov, 2012 17:22 1626 Marime text

Bucureşti, 27 noiembrie 2012: E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naționale a României Domnul Mihail M. Vlasov, l-a primit în vizită de curtoazie pe E.S. Ambasadorul Nigeriei la București, Domnul Abba Abdullahi Tijjani.

E.S. Președintele Camerei de Comerț Naționale a României, Domnul Mihail M. Vlasov a prezentat pe scurt structura Sistemului Cameral din România, rolul și funcțiile acestuia, subliniind actvitățile de lobby și reprezentare pe care Camera Natională le întreprinde, la nivel național și în teritoriu - pe lângă Autoritățile Centrale și Locale - în beneficiul membrilor.

Aflat la prima întrevedere, într-un cadru restrâns la Palatul Camerei Naționale, de la prezentarea scrisorilor de acreditare în România, în 27 septembrie 2012, Ambasadorul Nigeriei a evidențiat structurile și organismele de promovare a comerțului și investițiilor din Nigeria, cu mențiunea că Sistemul Cameral Nigerian este similar celui din România. În cele 36 regiuni și teritoriile federale ale fostei capitale a Nigeriei, Lagos, există câte o Cameră de Comerț, toate la un loc funcționând sub umbrela Asociației Nigeriene a Camerelor de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură, cu care CCIR a încheiat un Acord de Cooperare.

"Relațiile diplomatice și cooperarea economică și comercială româno- nigeriană au rădăcini adânci, tradiționale care datează din 1966. Am constatat că, activitățile cu caracter economic și comercial, inclusiv colaborarea pe linia Camerelor de Comerț au stagnat în ultimii ani. De aceea doresc ca această vizită de curtoazie să fie urmată de o comunicare directă și frecventă între personalul cu responsabilități economice din cadrul Ambasadei R.F. Nigeria la București și Biroul de Relații Externe al CCIR. Sper ca întâlnirea noastră, de astăzi, să aibă un impact pozitiv asupra comunităților de afaceri din Români și Nigeria, în sensul accelerării schimbului de informații de afaceri și opinii, în special pentru stabilirea datei certe, privind găzduirea de către Palatul Camerei de Comerț Naționale a României, a unui Forum Economic România - Nigeria, în primul trimestru al anului 2013", a subliniat E.S. Președintele Camerei de Comerț Naționale a României, Domnul Mihail M. Vlasov.

"Este și o dorință a mea expresă și mărturisesc că mandatul meu în România va fi consacrat relansării cooperării româno - nigeriene, atât la nivel neguvernamental cât și interguvernamental, întrucât ultima sesiune a Comisei Mixte Guvernamentale România - Nigeria a avut loc în urmă cu mai mult de 10 ani, respectiv în anul 2001. Menținerea unui dialog constant între Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Nigeriană a Camerelor de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură conferă comunităților de afaceri din cele două țări o nouă dimensiune a colaborării în diferite sectoare de activitate: petrol și gaze, minerit, agricultură, construcții, sau pregătire profesională și nu în ultimul rând, schimb de studenți", a menționat înaltul oaspete nigerian.

Vizita de curtoazie a constituit un bun prilej de cunoaștere reciprocă și de prezentare a posibilităților de extindere a cooperării bilaterale în vederea dinamizării activităților de promovare a comerțului bilateral.

În încheiere, E.S. Ambasadorul R.F. Nigeriei la București, Domnul Abba Abdullahi Tijjani, a mulțumit gazdei, E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naționale a României, Domnul Mihail M. Vlasov, pentru primirea deosebit de călduroasă și pentru deschiderea față de așezarea pe baze noi a cooperării româno - nigeriene.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii